koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Kritiek op Pirelli na verregende trainingen

Tijdens de eerste vrije trainingen voor de Italiaanse Grand Prix hadden de rijders zichtbaar veel moeite om hun wagens in de regen onder controle te houden.

Volgens Max Verstappen waren de regenbanden en de intermediates veel te hard.

Sergio Perez crashte zijn auto in de bandenstapel mede doordat het rubber niet of nauwelijks op temperatuur was te brengen. Ondoenlijk.,aldus de Mexicaan.

Nico H├╝lkenberg vond het niet zo handig, dat Pirelli koos voor een dergelijk harde compound terwijl Monza een lage-downforce circuit is.

Pirelli Formule 1-baas Mario Isola wijst vooral naar het low downforce-karakter van het circuit van Monza.

Isola stelt dat de coureurs in Spa Francorchamps gewend waren aan een hoger gripniveau, en dat ‘ze nog moeten omschakelen’.

Volgens Isola zijn de intermediates dit jaar niet harder dan die van vorig jaar. Wel waren er vorig jaar twee verschillende intermediates, een zachtere en een hardere versie. De cross-over zou op Monza echter vrijwel identiek zijn aan een jaar geleden.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.