Ferrari weer ver voorop: Schumacher 2.2 sec voor de eerste niet Ferrari en ook nog 1.4 sec voor op teamgenoot Barrichello !

Bij bijna alle andere topteams staan de teamgenoten bij elkaar in de buurt: Williams, BAR (testrijder Davidson en Button), Renault en McLaren.

Ook de Saubers en de Jordans staan (nog) bij elkaar in de buurt.

Opvallers:

-Davidson/testrijder bij BAR, wederom de snelste van de drie coureurs tijdens de eerste vrije trainingen. Ligt dat aan hem of geven ze hem bij BAR altijd de beste afstelling bij de eerste training ? Lijkt mij stug, hooguit zullen ze bij hem een gewaagde afstelling geven, maar het begint wel op te vallen dat hij in de eerste vrije training tot nog toe altijd de snelste van de drie is, alleen dit keer dicht gevolgd door eerste rijder Button. Davidson komt volgens mij uiterlijk volgend jaar in een F1 racestoeltje !

-Zonta/testrijder bij Toyota: Ook weer snelste tijdens de eerste vrije trainingen. Hij staat 0.6 en 1.6 sec voor de beide race coureurs. Geruchten melden dat Da Matta niet erg tevreden is over en bij Toyota maar dat zou wederzijds zijn. Dus drukken we de duimen voor Zonta.

-Webber/Jaguar: staat 0.7 voor testrijder Wirdheim en 2.2 voor race coureur Klien. Demolition man, of zullen we hem Mark Molest noemen ?

-Pantano/Jordan: komt dichter in de buurt van teamgenoot Heidfeld, maar 0.4 sec zijn veel in de F1 en Jos Verstappen staat te trappelen om in te stappen.  Pantano begint wat meer ervaring te krijgen getuige het feit dat hij duidelijk sneller was dan testcoureur Glock.

-Bruni/Minardi: wederom beduidend sterker dan teamgenoten. Ik verwacht dat ook “Gimmi” Minardi succesvol zal gebruiken als lanceerplank voor een verdere carri�re in de F1.

-Bas Leinders/testrijder bij Minardi: de snelheid begint eraan te komen, mede geholpen door het feit dat Bas de Europese circuits kent. 0.1 sec slechts achter racecoureur Baumgartner. Bas staat w�l 9.4 sec achter Michael Schumacher, dat wil zeggen dat Michael hem in een race binnen zo’n negen rondjes al zou kunnen dubbelen. Lief van Minardi dat ze uit eerbetoon aan de tien jaar geleden grootmeester der F1 Ayrton Senna de Braziliaanse vlag op de sidepods hebben aangebracht. Als Minardi wat beter presteerde zouden ze wat meer sponsors hebben en zouden ze geen plaats hebben voor dergelijke -gerespecteerde- gestes.

Op naar de tweede vrije trainingen. Zo snel mogelijk daarna zal ik de gebruikelijke analyse en commentaar geven naar aanleiding van de verschillen tussen de eerste en tweede trainingen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter