Bahrein was een nieuwe niet-Europese GP. Dit jaar staat er nog een op de kalender, namelijk de GP van China op 26 september. Ecclestone liet hierop weten: “Turkije volgt volgend jaar. En daarna Rusland en India.”

De geruchten over de toetrede van VW (of een van de merken uit de VW Groep) tot het F1-wereldje zullen weer de kop opdrukken. Want een opvallende gast dit weekend in de paddock van Bahrein was Bernd Pischetsrieder, de grote baas van de VW groep.

Zoals u wel weet, was champagne niet toegelaten op het podium in Bahrein. Vandaar dat de rijders met een speciaal mengeldrankje van rozenwater en lokaal fruit mochten spuiten. Schumacher zei hierop:

“Normaal stinken we wat, maar nu ruiken we wel lekker.” Button vervolledigende met de woorden: “We ruiken nu als de vrouwen.”

Alonso was dit weekend niet tevreden over de Jaguars. Niet in die zin dat ze naar zijn mening niet goed presteerden, maar wel dat de cat-rijders wat roet in zijn eten gooiden. Zo kwam Alonso de eerste ronde in bocht 8 in aanraking met Klien, waardoor hij zijn neusvleugel verloor. En verder in de wedstrijd veranderde Webber al te graag van rijlijn om zijn plaats te verdedigen tot groot ongenoegen van de Spanjaard, die gezien het mindere vermogen van de Renault enkel op de bochtige delen een inhaalmanoeuvre kon aansnijden. Alonso zette zijn misnoegen over Webbers richtingsveranderingen dan ook met een Spaanse hand kracht bij.

En wat vond Patrick Head, technisch directeur bij Williams, van Ralf Schumachers race dit weekend? De woorden �bloody mess� en �bloody stupid� zeggen voldoende.

“Zijn race was een grote knoeiboel. Ralf was gewoon oerdom,”

aldus Head. En hiermee doelde hij niet alleen op het incident met Sato maar ook op het feit dat de wagen na inspectie in de pits geen schade had opgelopen, Ralf zou dus onnodig de pits zijn ingedoken. Daarenboven was Head ook niet te spreken over Ralfs actie in de pits, waarbij hij bijna een deel van het pitteam onderste boven reed. Blijkbaar loopt de teamspirit toch wat stroef in het Williams kamp.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter