koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Komt Hockemheim terug op de kalender?

Het zou zomaar kunnen dat er in 2020 nog één of twee Grand Prixs op Hockenheim verreden zullen worden. Dit nadat het plan om twee races te rijden op Silverstone in zwaar weer terecht is gekomen. Het Duitse circuit stond aanvankelijk niet op de kalender om een Grand Prix te organiseren in 2020, maar het coronavirus heeft de kansen voor het circuit toch behoorlijk gekeerd.

De twee races die op Silverstone verreden zouden worden staan namelijk op losse schroeven en Hockenheim zou maar wat graag deze plek innemen. De Britse regering is vooralsnog niet van plan om een uitzondering te maken voor de Formule 1 waar het gaat om de quarantaine maatregelen. Veel Formule 1 personeel zou twee weken in quarantaine moeten na aankomst in Groot Brittannië, wat een race op Britse grond vrijwel onmogelijk maakt.

De twist omtrent de races op Silverstone zorgt ervoor dat Hockenheim op pole position staat om deze slots op de kalender in te nemen. Managing director van Hockenheim, Jorn Teske, verklaarde al tegenover Motorsport.com in gesprek te zijn met Liberty Media. Hij vertelde daarbij ook dat het doorgaan van een Duitse Grand Prix ook zou kunnen wanneer er wel op Silverstone gereden kan worden.

De Duitse Grand Prix verkeert al lange tijd in een moeilijke positie. In 2019 werd de race nog verreden onder grote steun van Mercedes Benz. Voor 2020 had Hockenheim in eerste instantie helemaal geen plek op de kalender weten te bemachtigen.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.