koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Keert Portugal terug op de kalender?

Na een afwezigheid van ruim 20 jaar is het plots zeer waarschijnlijk dat Portugal terugkeert in de Formule 1. Het is zelfs mogelijk dat er dit najaar twee opeenvolgende weekeinden wordt geracet op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão.

Volgens de Portugese sportkrant A Bola staat de Grand Prix van Portugal voor 27 september gepland op de herziene Formule 1-kalender. De week erna, op 4 oktober, zou zelfs de Grote Prijs van de Algarve kunnen worden gehouden.

Ross Brawn hintte er al op dat er nog voldoende opties zijn om het seizoen nog uit te breiden, na het schrappen van Azerbeidzjan, Singapore en Japan.

Brawn noemde onder meer Portimão, Hockenheim, Imola en Mugello als mogelijke alternatieven. Vooralsnog staan er acht races in Europa vast, te beginnen op 5 juli met de Grote Prijs van Oostenrijk.

De laatste Grand Prix van Portugal was in 1996 op het circuit van Estoril. Williams was toen nog een topteam, getuige een P1 voor Villeneuve en toenmalige teamgenoot Damon Hill op P2.

Michael Schumacher stond op de laatste trede van het podium, met een achterstand van bijna 54 seconden op de winnaar.

Jos Verstappen reed toen voor Arrows-Hart (teamgenoot Riccardo Rosset), waarbij hij na 47 rondes moest opgeven met een defecte motor.

 

 Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.