koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Kaapt Verstappen nummer 14 van Alonso ter ere van Cruijff?


Alonso’s pits draagt al jaren nummer 14

Gaat Max Verstappen vanaf volgend jaar met startnummer 14 rijden, ter nagedachtenis aan Johan Cruijff?

Nu Fernando Alonso de Formule 1 verlaat komt nummer 14 vrij. Alonso heeft vanaf 2014 steeds gereden met nummer 14. Of hij dat nummer zomaar koos of met een specifieke reden weten we niet, maar zeker is wel dat het nummer vrij komt nu hij naar Amerika vertrekt voor de Indy Series.

Het is niet uit te sluiten dat Max Verstappen om het nummer zal verzoeken bij de Formule 1 organisatie. Hij is veruit de meest populaire sporter in Nederland en de meest populaire Nederlandse sporter erbuiten. Cruijff noemde hem zelf zijn opvolger als boegbeeld van de Nederlandse sportwereld. Max Verstappens uitzonderlijke talent maakt het in ieder geval passend, hij zou het de familie Cruijff kunnen opperen zonder zich te blameren.

Overigens moet daarvoor door FIA en de teams wel toestemming worden verleend. De regels zijn namelijk als volgt: een rijder kiest een vast nummer voor zijn gehele carrière. Pas als hij twee jaar niet heeft deelgenomen in de Formule 1 valt het nummer vrij. Dat betekent dus dat Verstappen pas van nummer kan wisselen als hij eerst twee jaar niet meedoet. Het betekent ook dat nummer 14 aan Alonso toebehoort tot en met het siezoen 2020.

Nummer 33 is inmiddels wel onderdeel van het “merk” Verstappen. Het is een hele afweging. Het Verstappenmanagement zou die afweging moeten kunnen maken: in hoeverre zou nummer 14 meer bijdragen dan nummer 33?

Het duurt nog een paar maanden voor we het zeker weten, het derde weekend van maart 2019 zullen we het zien: welk nummer prijkt dan op de bolide van Verstappen?


Max Verstappen met Johan Cruijff, enkele weken voor diens overlijden tijdens de wintertests in BarcelonaAlles weten over Formule 1 in 2018?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.