Vandaag is Jos Verstappen een stoeltje gaan passen in de fabriek van Jordan in Northamptonshire in voorbereiding op een testrit op het circuit van Silverstone op 1 juni. Zijn manager Raymond Vermeulen legt uit: “Er moeten geen overhaaste conclusies getrokken worden uit deze, voorlopig tijdelijke, terugkeer van Jos Verstappen in de Formule 1. Dit vloeit voort uit het eerdere gesprek dat onlangs in Dordrecht plaatsvond tussen Michel Perridon en Eddie Jordan, waar ook Ian Philips van Jordan en ik bijwaren. Het is goed om te zien dat Jos weer ‘meters gaat maken’. Eens kijken hoe de test uitpakt, begin juni en dan zien we wel verder.”

Jos zelf is blij dat hij terugkeert naar het Formule 1-circus.

“Ik weet nog altijd niet wat ik van deze test moet verwachten. Dit zullen we begin juli zien. Als alles gaat zoals gepland dan zal ik de hele dag testen. Het is wel stil in de fabriek, doordat de Jordan-mecaniekers al naar Barcelona zijn vertrokken voor de komende Grand Prix. Ik ben blij dat ik terug kan rijden en dat ik Eddie Jordan terug kan zien. Want het is al een tijdje geleden dat ik hem nog gezien heb.
Ik ben ook nieuwschierig over hoe het team gaat reageren op mij, wat ze tegen mij willen zeggen. Over het seizoen kan ik nog niets zeggen, aangezien ik niet rij. Misschien kan ik mijn mening zeggen na mijn testsessie in juni. In elk geval ben ik gelukkig dat ik terug in een Formule 1 auto kan rijden, dat is het belangrijkste voor mij.”

Eddie Jordan bevestigde:

“Ik denk dat het fantastisch is dat deze test Jos wat aandacht zal geven in het Formule 1-milieu. En ik ben blij dat dit tot stand is kunnen komen dankzij de medewerking van onze loyale sponsor Trust. Ik geloof echt dat Jos een toekomst heeft in de Formule 1. Daarom denk ik dat deze test positief en ondersteunend zal zijn om hem dit in de toekomst te laten doen.”

Jos Verstappen rijdt op 1 juni alleen op het circuit van Silverstone. Op 2 en 3 juni rijden Giorgio Pantano en Nick Heidfeld beiden met een Jordan-chassis.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter