Ik vond het geen saaie wedstrijd. Ik heb weliswaar wel eens spannendere races gezien, maar als je niet alleen op de koplopers lette was er best wel het een en ander te zien. Waarschijnlijk ook door het feit dat er bijna geen uitvallers waren.

Klien gaat steeds beter en was goed agressief bezig, hier en daar nog een beetje ongecontroleerd, maar toch, doe het hem maar na. Webber en o.a. Alonso hebben eerste een jaartje kunnen rijpen bij Minardi alvorens in het diepe te worden gegooid. Complimenten voor de jonge Klien want als alles hem lukte waar hij mee bezig was, dan had niemand gezegd dat ie niet zo moet pushen. In zijn pas derde race was hij merendeels goed bezig.

Hetzelfde geldt voor Massa en toch ook Sato. Potverdorie, ze maken foutjes, maar ook hier, als hun manoeuvres wat meer geluk vinden, dan zijn het gewoon grote coureurs, mede door het feit dat ze ballen hebben. Want hoeveel coureurs rijden er niet rond, die die foutjes niet maken, gewoon omdat ze “ervaren” zijn. Die ervarenheid duidt in de meeste gevallen meer op behoudzaam rijden, aankomen.

Neem nou een Coulthard, toen hij door Sato werd ingehaald, vond ik hem gewoon te netjes. Hij had met zijn ervaring dat broekie best wel kunnen proberen te intimideren. Hetzelfde geldt voor Trulli toen hij net langs de pits toen en toen Schumacher net weer de baan opkwam. Schumi moest zijn banden nog opwarmen en Trulli’s banden waren zondermeer op bedrijfstemperatuur.

Zal wel aan mij liggen dat ik sommige coureurs te rustig vind, misschien komt het ook wel omdat we eindelijk weer eens een paar jonge honden aan het werk zien; dan wordt het verschil ineens zo groot.

Alonso moet zijn zenuwen onder bedwang leren houden bij de kwalificaties, maar daarbuiten: chapeau. Deze jongen rijdt met de jonge honden mee, maar laat over het algemeen de foutjes achterwege.

Er is zeker een nieuwe generatie omhoog aan het komen. Opgepast: David, Olivier enzovoorts !

Enne, Ralf: Je leek wel een beginneling. Gewoon fout wat je deed toen Sato naast je zat. Later nog eens een fout toen je Fisichella in de rondte tikte en ga zo maar door. Niet goed voor je contractsituatie met Williams. Voor mij moeten ze daar ook maar eens een jonge hond gaan inzetten. Wat heet: een jonge hond voor wat de F1 betreft. Want reed ene Jacques Villeneuve ook niet de sterren van de hemel, toen Williams hem uit de VS hadden weggehaald en hem een winter lang hadden laten trainen en trainen. Dixon, voor mij mag je komen en laat Ralf het maar uitzoeken. Tussen de wal en het schip vallen, zeggen ze wel eens…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter