De technisch directeur van BAR Honda, Geoff Willis, bestempelde Jenson Button na zijn eerste podium ooit in Maleisi� als het meeste gewilde bruidsmeisje op de grid.

Nu twee weken later, na zijn tweede achtereenvolgende podium in Bahrein, zal het aantal huwelijksaanzoeken de komende maanden alleen maar toenemen. De wijze waarop de nog maar 24 jarige Engelsman naar de derde plaats achter het Ferrari duo Schumacher/Barrichello stuurde, was andermaal indrukwekkend.

Het team van Williams, dat de inwoner van Bicester op 20 jarige leeftijd liet debuteren, dong de afgelopen weken nadrukkelijk naar de hand van de meest begeerde coureur in de F1. Williams zoekt een opvolger voor de naar McLaren vertrekkende Juan Pablo Montoya en houdt bovendien rekening met een afscheid van Ralf Schumacher, die in de ogen van Frank Williams te veel noten op zijn zang heeft. Hij is kandidaat bij het team van Toyota.

Williams ziet in het rijdersduo Button/Mark Webber een passend paar om het huidige, humeurige tweetal te vervangen. Maar de Brit heeft laten doorschemeren weinig trek te hebben in een transfer naar het team, waar hij na zijn debuutseizoen 2000 werd afgedankt, mede omdat de plotselinge roem hem naar zijn hoofd zou zijn gestegen.

In de Engelse krant Daily Mirror liet hij vorige week weten Williams als toekomstige huwelijkspartner te hebben afgewezen. “Ik ben er voor 100 procent van overtuigd dat ik volgend jaar ook bij BAR Honda rijd’‘, aldus de piloot, die bekend staat om het maken van weinig fouten, ofschoon hij vorig jaar op het circuit van Monaco bij 300 kilometer per uur zwaar crashte.

Die zekerheid is een gevolg van de kleine lettertjes in zijn vierjarig contract. De Engelsman mag aan het einde van het seizoen BAR Honda verlaten, indien het team niet tot de vijf beste renstallen behoort. Maar zelfs die clausule speelt volgens hem geen rol. “Er zit veel meer bevrediging in wanneer je in een team zit dat de opgaande lijn te pakken heeft. Je kent iedereen �n – dat zeg ik niet om klef te doen – we werken als een grote familie.’‘

Button, in de paddock familiair Jense genoemd, is de revelatie van het prille seizoen en de eerst aangewezene om het het Ferrari koppel tenminste nog een beetje lastig te maken.

Daar waar Williams en McLaren opzichtig falen, Mark Webber (Jaguar) nog weinig heeft laten zien, Fernando Alonso op zijn podiumplaats in Melbourne na te weinig constant presteert, daar is Button tot dusver standvastig in zijn pogingen de beste van de rest te willen zijn.

Met twee derde plaatsen en een finish als zesde in Melbourne heeft hij voorlopig de derde plaats in de tussenstand om de wereldtitel bereikt. Dat succes schrijft hij in grote mate toe aan zijn team, dat in een enerverende race op het prachtig aangelegde circuit in Bahrein ook de Japanner Takuma Sato op een vijfde plaats zag eindigen. Daardoor deelt BAR Honda verrassend een derde plaats in het constructeurskampioenschap met Williams.

Bovendien lijkt BAR Honda eindelijk de ambities waar te gaan maken, waarmee de toenmalige oprichter Craig Pollock en zijn prot�g� Jacques Villeneuve in 1998 destijds met de renstal begonnen. Vorig jaar bleek dat nieuwkomer Button al veel sneller was dan oud wereldkampioen Villeneuve. De Brit scoorde afgelopen seizoen 17 WK punten (bijna evenveel als nu na slechts drie races!), terwijl de hoger aangeschreven Villeneuve tot slechts zes schamele puntjes kwam.

De sfeer is volgens teambaas David Richards sinds het afscheid van de Canadees alleen maar verbeterd. “Het team stond onder doorlopende spanning en je realiseert je niet hoe groot de invloed is van zo’n negatieve sfeer, totdat die verdwenen is’‘, aldus Richards.

Button gaf gisteren na afloop toe dat zijn tweede podium niet zo zeer zijn eigen verdienste was, als wel een gevolg van de pech die Montoya ondervond met zijn versnellingsbak.

In de afsluitende persconferentie werd winnaar Schumacher gevraagd hoe het fruitsap ter vervanging van de champagne op het podium smaakte.

Schumacher: “Je ruikt wat beter na afloop.’‘

Button reageerde gevat: “We hebben nu een damesluchtje om ons heen.’‘

Ondanks die geur is hij echter niet in de markt voor een huwelijksaanzoek.

Bron: AD

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter