Jean Alesi zal op woensdag 31 maart tijdens de openingsceremonie in Bahrein met de Mercedes-Benz W196, waar ook Juan Manuel Fangio vroeger mee reed. Ook mag Jean met de gloednieuwe Mercedes-Benz SLR McLaren sportwagen racen. Je zou voor minder naar China afzakken.

Men kon voor het eerst met de Mercedes-Benz W196 kennismaken tijdens de Grote Prijs van Frankrijk, in 1954. In datzelfde jaar en het seizoen erop was deze wagen de absolute top met maar liefst negen gewonnen races. Toen zat men al luidop te dromen om een vernieuwde versie te maken die maar liefst 400 pk zou dragen alsook zou de wagen uitgerust worden met een vierwielaandrijving. Maar dit ambitieus project werd abrupt afgeblazen na het tragisch incident in 1955 op Le Mans, waar ook Mercedes bij betrokken was. Daardoor besloot Mercedes toen om zich terug te trekken uit de motorsport. Fangio behaalde datzelfde jaar al zijn derde wereldtitel.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter