Het hoofd van de Italiaanse automobielclub heeft een brief geschreven naar de Eerste Minister Berlusconi met de vraag om geld vrij te maken voor het Imola circuit. Dit komt er nadat Bernie Ecclestone liet verstaan dat Imola in 2005 geen race zou mogen organiseren als het circuit niet vernieuwd wordt. Worden er wel werken uitgevoerd dan gaat de race gewoon door.

Er zouden ook onderhandelingen nodig zijn betreft de prijs die betaald moet worden om de F1 te mogen laten racen op het Imola circuit. Het is namelijk zo, als een circuit vraagt om de Formule 1 op hun parcour te laten racen ze daar ongeveer 40 miljoen dollar moeten voor neerleggen. Voor Imola zou dit aanzienlijk minder zijn en bij een nieuw contract zou ook dit bedrag opgetrokken worden!

De kans dat de Italiaanse regering effectief geld zal vrijmaken voor het circuit is heel klein. Imola voltooid verleden tijd na dit jaar?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter