koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
“Ik denk dat we er in 2019 dichterbij zitten” - Max Verstappen

Max Verstappen is vol vertrouwen over 2019, het jaar waarin Red Bull voor het eerst met Honda motoren zal gaan rijden.

Red Bull heeft inmiddels afscheid genomen van Renault en Max Verstappen laat in de Telegraaf weten niet rouwig te zijn:
Bij Renault moesten wij altijd pushen. Het moest altijd van ons komen. Dan gaven wij als team dingen aan, of zeiden we ’probeer dit eens’. Dat werd meestal genegeerd. Nu is het juist andersom en worden wij gepusht om onderdelen te leveren. Er zit zoveel meer druk achter, dat is totaal anders dan bij Renault Ze proberen bij Honda alles uit op de testbank. Dat doen ze zoveel mogelijk. Maar dan hebben ze van ons dus versnellingsbakken en dat soort dingen nodig. Die zijn echt niet zo makkelijk te maken, maar Honda wil er gewoon enorm veel hebben. Testen, testen, testen. Ze maken daar meer kilometers dan ik op het circuit.

We weten pas over een paar maanden hoe we er echt voor staan. Daarom heeft het niet zoveel zin om nu al enorme verwachtingen uit te spreken. Maar ik heb er gewoon erg veel vertrouwen in. Het team heeft zelfs een speciaal chassis van de auto moeten maken voor Honda, die ook naar Japan is gegaan. 2019 wordt qua leverancier in ieder geval wel een ander jaar. Zij willen enorme vooruitgang boeken en ook winnen. Dat moet ook, die instelling, want je moet tegen Ferrari en Mercedes vechten.

Ik denk dat we er in ieder geval dichterbij zullen zitten. Vanaf Australië al. Misschien is het nog niet genoeg om overal, op elk circuit, mee te kunnen doen. Maar we moeten gedurende het seizoen stappen maken, zodat we vanaf begin 2020 zeker mee kunnen strijden om de titel.

Ik ben absoluut volwassener geworden, maar dat is door de jaren heen ook logisch. Aan het begin van 2018 kwam het er even niet uit. Daar heb ik wel van geleerd. Dan is opeens iedereen tegen je. Volgend jaar moet ik zorgen dat ik er gelijk sta. En verder behoud ik dezelfde aanpak als die ik nu heb.

Als team zijn wij heel constant en sterk. Anderen hebben wat meer pieken en dalen gedurende het jaar. Alleen, inderdaad, qua motorvermogen kwamen we tekort. De laatste maanden in 2018 ging het zoals het zou moeten: races winnen en het maximale uit mezelf halen.Alles weten over Formule 1 in 2019?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.