Het is de laatste jaren een trend geworden om tijdens GP-weekends op dezelfde circuits oude F1-wagens te laten rondrijden. ‘Historic F1’ wordt meer en meer ingevoerd en wel om meer fans naar de circuits te lokken. In de Verenigde Staten werd een dergelijke race reeds gehouden en ook in Bahrein voorzag de speciale wedstrijd het publiek van een hoop amusement.

Er is nu nog een Grote-Prijsorganisator die een historische race heeft aangekondigd: op het circuit van Montr�al in Canada zal er namelijk ��n plaatsvinden. Het veld bestaat uit 30 wagens die geracet moeten hebben tussen 1966 en 1983. Voor de Canadezen zal het wel leuk worden want ook een paar Ferrari’s waarmee lokale held Gilles Villeneuve gereden heeft, zullen present zijn. Ook een Lotus 79, twee Williams FW07’s, twee FW08’en, een McLaren M23 en een Tyrrell004 zullen de Ferrari 312T4 en de 312T5 vergezellen. En ten slotte zullen ook een aantal Brabham-wagens, Penskes, Marches en Shadows van de partij zijn. Toch interessant om te zien!

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter