Takoma Sato weerlegt dat hij schuld treft aan het incident tussen hem en Ralf Schumacher in de zevende ronde. Ralf Schumacher was een inhaalmanoeuvre op Sato aan het uitvoeren toen ze beiden tegelijk en naast elkaar de tweede bocht in wilden duiken. Daarbij raakten ze elkaar waardoor de Williams even het luchtruim verkoos en schade opliep. Dit hypothekeerde de verdere race van Ralf. Nochtans wist de Duitser zich toch in de punten te werken.

“Hij sloot gewoon de deur, terwijl hij wat ruimte open had moeten laten zodat er plaats was voor mij,” zei Sato na de race. “Dat is wat ik heb gedaan toen ik David Coulthard op dezelfde plaats later in de race passeerde. Ik maakte ruimte, maar Ralf niet.”

Het incident tussen beide heren zal door de stewards nog verder onderzocht worden. Zij zullen uitmaken of er straffen vallen en wie deze te beurt zullen vallen. Sato kwam als vijfde over de finish, een plaats voor Ralf Schumacher. De Japanner evenaart daarmee zijn beste resultaat in de F1 ondanks een fout later in de race, die hem een beschadigde voorvleugel opleverde.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter