Er zullen wel bezoekers zijn die er nooit komen maar op deze website draait een goed forum met vooral veel interessante gesprekken. Wij vroegen enkele van onze forumleden om hun mening over het nieuwe seizoen te geven. Op die manier krijgen zij de kans om te schitteren op de hoofdpagina’s van F1Pits.net!

We begonnen met ‘tazpaz’:

“Ik hoop op een schitterend seizoen. Ben zeker benieuwd naar wat de nieuwelingen gaan doen. Alhoewel ik er niet veel van verwacht omdat de topteams hetzelfde gebleven zijn. Vooral Massa interesseerd mij, wat hij gaat uitsteken dit seizoen. Om heel eerlijk te zijn, ik ben 1000x meer benieuwd naar het seizoen 2005. Daar gaan de veranderingen echt merkbaar zijn. En natuurlijk hoop ik dat Schumacher op het eind van het seizoen wereldkampioen is, het mag zelfs Ralf zijn.

In verband met de reglementen: Wat mij het meest gestoord heeft vorig jaar was dat Kimi Ra�kkonen met al zijn 2de plaatsen iemand kon bedreigen die regelmatig wint. Dat puntensysteem is een kunstmatige ‘spannendmaker’ waar ik tegen ben. “

Ex-redactielid Bjorn wou ons het volgende kwijt:

 

“Wat ik wil is Kimi wereldkampioen. Maar ik heb het gevoel dat we ons aan een oppersterk Williams mogen verwachten. Ferrari kan de top niet meer aan maar met Michael achter het stuur dingt hij toch terug mee voor de titel. Helaas kent McLaren betrouwbaarheidsproblemen en wordt Kimi derde in de eindstand. Juan-Pablo WK en Michael tweede die ook meteen bekend maakt dat de GP van Brazili� de laatste uit zijn carriere was, net als DC die op pensioen gaat.
Vooral de nieuwe motor-regel is boeiend. Teams als Williams-McLaren-Renault zouden het wel eens aardig lastig kunnen krijgen tegen de onoverwinnelijke betrouwbaarheid van Ferrari… BAR bleek sterk te staan in de wintertests, nu Jacques net weg is. Toeval?”

Het derde forumlid aan wie de vragen werden gesteld was ‘Snekuem’:

 

“Het seizoen 2004, niet zo gemakkelijk om te voorspellen wie er wereldkampioen gaat worden bij de constructeurs en rijders.

Enkele maanden geleden tipte ik Williams als grootste kanshebbers, verdomd snel die nieuwe wagen. Mclaren zag ik ook eerst als kanshebber, maar ik vermoed dat ze snelheid tekort gaan komen op Williams. Ferrari begin ik nu toch weer hoger in te schatten, nu ze in Imola een uitstekende test hebben gerealiseerd. Renault zie ik wel als outsider, geen wereldtitel denk ik maar misschien toch enkele GP zeges voor hen. Jenson Button zie ik wel een paar podiumplaatsen behalen met zijn BAR, net zoals de Toyota en Sauber coureurs. Toch ook twee teams die wel progressie zullen geboekt hebben tegenover 2003. Natuurlijk gaat die ��n motor per weekend regel de doorslag geven, wat heb je aan een snelle wagen als je halverwege de race aan de kant moet met motorproblemen. Een betrouwbare motor is belangrijker dan ooit. Banden gaan zoals vorig jaar ook veel bepalen, staat Michelin mijlenver voor op Bridgestone of heeft de Japanse bandenfabrikant de achterstand al bijgebeend op enkele maanden ??? Wie heeft de beste droogweerbanden, wie de beste regenbanden ???? Moeilijk om een oordeel te vellen momenteel, maar als ik eerlijk mag zijn tip ik op dit moment toch op Michael Schumacher als wereldkampioen bij de coureurs en Ferrari bij de constructeurs.

Schumacher heeft niks meer te bewijzen, heeft alle records van de tabellen gereden en kan “relaxed” aan dit seizoen beginnen. Ferrari heeft al sinds jaren de betrouwbaarste wagen van het pak en ik vermoed dat Bridgestone betere banden zal hebben dan in 2003.

Tweede plaats gaat naar Williams, derde naar Mclaren, vierde naar Renault !!! BAR durf ik niet goed in te schatten, hebben schitterende tijden gereden tijdens testen, maar ik vermoed dat betrouwbaarheid hen parten gaat spelen, dus zet ik hen als vijfde, Toyota als zesde, Sauber als zevende, Jaguar als achtste, Jordan als negende en Minardi natuurlijk als laatste. Maar het belangrijkste voor mij is dat we hopelijk een heel spannend seizoen tegemoet gaan en dat de wereldkampioen pas gekroond wordt in Sao Paulo!”

Zometeen deel 2…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter