koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Helmut Marko: “Team moet sorry zeggen tegen Pierre”

In Q1 hielden Sebastian Vettel en de Red Bulls van Max Verstappen en Pierre Gasly het al na een run voor bekeken, terwijl alle andere rijders in de slotminuten nog een tweede poging waagden op een vers setje banden.

Dat bleek een te risicovolle gok te zijn: de middenmoters zaten allemaal ontzettend dicht bij elkaar en vonden nog bijna een seconde op een snel beter wordend circuit.

Helmut Marko is niet tevreden met die gok van Red Bull en hoopt dat het team zijn verontschuldigingen aanbiedt aan Gasly.

Het was een stomme fout van onze strategische mensen en we moeten onze excuses aanbieden aan Gasly voor de domme blunder, vertelde Marko achteraf aan Motorsport.com.

Volgens de Oostenrijker had het team verkeerd ingeschat welke rondetijd goed genoeg zou zijn voor de top-15. Ja, en ook hoeveel een nieuw setje banden zou opleveren aan tijdwinst.

Er ging na een redelijk probleemloos wintertest toch veel mis voor Red Bull. Eerder moest Max Verstappen al overstappen op een ander chassis. Vermoedelijk vanwege een lekkage in de brandstoftank.

Uitgerekend de motor van Honda was het lichtpunt voor Red Bull. Er was slechts een ding dat het hele weekend goed werkte en dat was de motor., aldus een woedende Helmut Marko.Alles weten over Formule 1 in 2019?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.