koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Grote Prijs van Nederland kost 20 miljoen

Voor 20 miljoen komt het Formule 1 circus weer naar Nederland


Red Bull snijdt de Tarzanbocht aan op Circuit Park Zandvoort

De telegraaf meldde in de vroegste uren van vandaag dat de FOM (Formula One Management) Circuit Zandvoort een aanbod heeft gedaan om de Grote Prijs van Nederland te gaan organiseren vanaf 2020.

Dat is natuurlijk groot nieuws voor alle Nederlanse Formule 1 fans en ook voor alle fans van Max Verstappen. Zandvoort zal 20 miljoen moeten afdragen volgens Jaap de Groot van de Telegraaf, die daaraan overigens toevoegt dat de gehele organisatie 30 tot 40 miljoen zal gaan kosten.

Zandvoort zal over het gehele weekend op 150 tot 180 duizend bezoekers kunnen rekenen,  er komen op een Max Verstappendag al 80 duizend mensen af. Maar Nederlanders komen niet als een kaartje erg duur is. Meer dan 15 miljoen valt er niet te halen uit de entreegelden. De rest van het geld zal dus door sponsoren, Circuit Park Zandvoort (CPZ) en de overheid moeten worden opgebracht.

De vraag is nu in hoeverre Prins Bernhard die financiering al op orde heeft. Bekend is dat hij toezeggingen heeft van de Gemeente Zandvoort en dat hij ook al in gesprek was met Amsterdam. Maar 15 tot 25 mijoen Euro is niet zomaar gevonden natuurlijk.

Bedrijfsleven

Frits van Eerd, de aan autosport verslingerde opperbaas van Jumbo, zal zeker zijn portemonnee trekken, maar dat gaat niet voldoende zijn.
Heineken zal hopelijk een extra pot geld begroten voor sponsoring in de Formule 1. Met hun 0,00 bier en de campagne over niet drinken als je rijdt, sponsort Heineken momenteel een aantal Grand Prixs over de wereld.
Randstad zat jarenlang op schoot bij Williams, prominent vermeld op de witte auto’s in het bekende blauw. En Shell, ook een Nederlandse grootmacht in het bedrijfsleven, is al tientallen jaren verknocht aan Ferrari en zodoende vergroeid met Formule 1.
Daar liggen zeker mogelijkheden.

Overheid

De overheid zal zeker bijdragen op het gebied van infrastructuur, inzet van politie en andere diensten op de dagen zelf. Wie Formule 1 een warm hart toedraagt zal de Grote Prijs van Nederland als een ongekende kans op Holland Promotion zien. Maar wie duurzaamheid, energiebesparing en windenergie vooropstelt zal niet geneigd zijn de portemonnee te trekken in Den Haag. De kans dat de regering fors bij gaat dragen, zoals dat in het buitenland gebruikelijk is, is niet zo groot.

We gaan de komende tijd de berichtgeving scherp in de gaten houden; als CPZ de begroting rond krijgt kunnen de handtekeningen gezet worden, dan zien we elkaar weer op het circuit, jaarlijks, voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland!


U leest HIER alles over de Grote Prijs van Nederland op ons forum.Alles weten over Formule 1 in 2019?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.