koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
GP CANADA: Hamilton sprakeloos na nieuw mijlpaal

Het is geen geheim dat Lewis Hamilton in Ayrton Senna zijn grote voorbeeld en idool ziet.

De Brit evenaarde zijn jeugdheld qua wereldkampioenschappen na het seizoen van 2015 met een derde titel. Voor die andere mijlpaal waar de iconische Braziliaan om bekend stond, was het nog even doorploeteren. Gelukkig is de Mercedes -over een ronde- nog altijd een factor om rekening mee te houden.

Dus in het Noord-Amerikaanse Canada reed Lewis naar een 65ste poleposition en staat hij hiermee tweede op de eeuwige ranglijst. Alleen Michael Schumacher heeft meer poles gereden, maar diens 68 poles kunnen dit jaar nog worden verslagen door Hamilton.

Maar eerst wachtte Lewis Hamilton een mooie verrassing. De zichtbaar ontroerde coureur kreeg van de familie Senna een originele helm die Senna in zijn Lotus-tijd gebruikte.

De Brit toonde zeer vereerd zijn relikwie trots aan het publiek en ontving een staande ovatie van de enthousiaste Canadezen. Ik tril helemaal en ben echt sprakeloos., was het enige wat Hamilton nog kon zeggen bij de overhandiging.Alles weten over Formule 1 in 2018?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.