koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
GP Azerbeidzjan: Räikkönen en Gasly gediskwalificeerd

Slecht nieuws voor Pierre Gasly en Kimi Räikkönen. Beide heren zijn uit de uitslag van de kwalificatie gehaald. Gasly moest al uit de pitlane starten na een overtreding op vrijdag. Räikkönen zal zich bij hem voegen samen met Robert Kubica.

Pierre Gasly
Red Bull Racing coureur Pierre Gasly is gediskwalificeerd van de kwalificatie nadat hij tijdens zijn snelste ronde de fuel-flow limiet heeft overschreden. Gasly reed in Q1 verrassend de snelste tijd, maar tijdens die ronde heeft er dus teveel brandstof door de fuel-flow meter gelopen. Een Formule 1 motor mag maximaal 100 kilogram brandstof per uur toevoeren.

Voor Gasly heeft het schrappen van zijn tijd geen grote gevolgen. Door het missen van de weegbrug op vrijdag moest hij al vanuit de pitlane starten.

Kimi Räikkönen
Voor Kimi Räikkönen gaat een achtste startplaats in rook op. De voorvleugel van de Fin kwam niet door de technische keuring. De voorvleugel mag onder een kracht van 60 Newton slechts vijf millimeter doorbuigen. De vleugel van de Alfa Romeo had meer speling en dus was diskwalificatie de straf.

Räikkönen zal de race vanuit de pitlane aanvangen. Het uitsluiten van Räikkönen is een gelukje voor Charles Leclerc. Hij hoeft nu niet als negende te starten, maar als achtste.Alles weten over Formule 1 in 2019?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.