Bij de start begint het lichtjes te regenen. De temperatuur blijft ergens rond de 40 graden hangen. Iedereen start op droogweerbanden want door de enorme hitte verdampt de regen onmiddellijk. Tijdens de opwarmronde spint Kimi bij bocht 11. Hij kan gelukkig aanpikken en zijn vijfde plaats op de grid terug innemen.

De lichten springen op groen. Mark Webber lijkt maar niet weg te komen. Montoya maakt een goede start en blijft derde. Michael behoudt zijn eerste plaats en wordt gevolgd door Rubens, Montoya, Kimi, Jarno Trulli en Jenson Button. Alonso, die achteraan startte, reed na de eerste ronde al op een 10de plaats rond.

Rubens maakt een fout tijdens de tweede ronde waardoor Juan Pablo en Kimi voorbij kunnen. Tijdens de derde ronde zet Juan Pablo Montoya de snelste ronde neer, 1:39.335. Alonso blijft aanvallend racen en rijdt na vier ronden al op een achtste plek rond! De ene snelle ronde volgt de andere op. Michael zet een 1:35.002 neer. Na het duel met Webber en Ralf moet Mark plots uitwijken want zijn rechterachterwiel heeft het begeven. Hij komt binnen en kan de race verderzetten met nieuw rubber.

Na 6 ronden bedraagt het verschil tussen Michael en Juan Pablo ongeveer 5 seconden. Michael komt in ronde negen binnen om te pitten, alles verloopt vlekkeloos. David Coulthard en Fernando Alonso komen samen binnen om te pitten. Met slechts drie tienden van een seconde verschil werd dit een spannende strijd. Coulthard behoudt de voorsprong op Alonso. Rubens Barrichello verloor wel een plaats tijdens zijn pitstops en dit ten voordele van Jarno Trulli. De Renaults waren in dit gedeelte van de wedstrijd h��l sterk.

De tussenstand na ronde 12. Michael Schumacher, Juan Pablo, Kimi Raikkonen, J. Trulli, Jenson Button en Rubens Barrichello. Button die bij het uitkomen van de pitlane net niet voorbij Jarno Trulli kon voor die vierde plaats. De snelste ronde werd wat aangescherpt, een 1:34.649 voor Juan Pablo. Ondertussen is er een felbevochten strijd aan de gang voor de zevende plaats en dit tussen David Coulthard, F. Alonso en Ralf Schumacher. Ook voor de derde plaats strijden Kimi en Jarno Trulli fel!

Tijdens de 21ste ronde komt Jarno al binnen voor een tweede stop in de hoop hierdoor Kimi te kunnen inhalen wanneer die binnengaat! Coulthard en Alonso gaan terug samen de pit in, en dit in de 25ste ronde. Coulthard wint het duel terug maar opvallend is dat ze bij Fernando veel benzine hebben getankt!! Over en out voor Mark Webber, hij spint en staat vast in de grindbak.

Kimi komt de pits in. Alles verloopt naar wens en zo komt hij voor Jarno Trulli de baan op. Michael, Juan Pablo en Button komen allemaal in dezelfde ronde binnen. De eerste twee behouden hun plaats terwijl Jenson Button voor de McLaren van Kimi de baan opkomt!! De eerste motoropgave is een feit, jammer voor Ralf Schumacher! De stand na 29 ronden: Michael Schumacher, Juan Pablo Montoya, Jenson Button, Kimi Raikkonen, Rubens Barrichello en Jarno Trulli.

Nog 21 ronden te gaan. Het verschil tussen Michael en Juan Pablo bedraagt slechts nog 4,4 seconden. Ondertussen komt Sato binnen voor zijn tweede stop. N. Heidfeld geeft op in de 36ste ronde, nadat hij twee rondjes �norm trage tijden reed. Coulthard komt binnen om te pitten met nog 18 ronden te gaan. Een ronde later komt Juan Pablo binnen, voor het eerst voor Michael Schumacher. Ook Jarno Trulli komt binnen. Bij hem worden enkel zijn achterbanden vervangen!!

Nog 16 ronden te gaan en een tweede opgave voor Kimi Raikkonen. Na twee races dus nog steeds geen punten! Duidelijk gefrustreerd verlaat hij het circuit! Na de laatste stops is het verschil tussen M. Schumacher en Montoya meer dan 11 seconden. De spanning is weg en een tweede zege voor Michael lijkt nabij! Een misverstand bij het Toyota team toen Olivier Panis binnenkwam maar gewoon door de pitlane reed. Een ronde later was hij daar opnieuw, maar ditmaal voor zijn penalty, wegens te snel door de pit!

Nog bange momenten bij B.A.R. toen de motor het begaf bij Sato, teamgenoot van Jenson Button die derde lag. Uiteindelijk gebeurt er niets meer en wint Michael voor de tweede maal op rij dit seizoen. Juan Pablo werd tweede, Jenson Button derde, Rubens Barrichello vierde, Jarno Trulli vijfde en David Coulthard werd zesde.

Een schitterend resultaat voor B.A.R.-Honda, het eerste podium voor Jenson Button en meer dan twee jaar geleden dat B.A.R op het podium stond, toen nog met Jacques Villeneuve. Ferrari die hun tweede zege op rij behaalt maar de kloof die wel duidelijk kleiner is geworden met de concurrerende teams! Op naar het nieuwe circuit in Bahrein!

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter