De kwalificatie die gaat beslissen over de startgrid voor morgen tijdens de Grand Prix van Maleisi� staat op het punt van beginnen.

Pantano heeft de eer als eerste te mogen beginnen nadat hij daarnet er niet in slaagde om een tijd neer te zetten. Hij gaat de kwalificatie afwerken in de T-car, maar dit wil zeggen dat hij rijdt met een andere motor en dus 10 plaatsen zal teruggewezen worden morgen tijdens de start.

Maar ook bij de start van deze ronde klinkt de motor niet echt zuiver. Met een tijd van 1�39,902� is hij wel erg langzaam en zal hij waarschijnlijk zelfs door de Minardi�s worden gepasseerd.

Baumgartner mag dat direct proberen te bewerkstelligen. Hij gaat inderdaad 0,7 seconden sneller dan Pantano en is dus geslaagd in zijn misse.

Bruni gaat in de andere Minardi nog eens 0,7 seconden sneller en is dus weer duidelijk de snelste Minardi coureur.

Heidfeld komt als tweede Jordan coureur op de baan. Hij rijdt voor zijn doen een echt schitterende ronde. Aan het einde is hij twee volle seconden sneller dan Bruni.

Cristiano da Matta laat al direct zien dan Jordan en Minardi de zwakke broertjes zijn dit seizoen. Hij gaat nog eens 1,6 seconden sneller dan Heidfeld.

Klien is net iets langzamer dan da Matta en neemt de voorlopige tweede plaats in;

Panis komt in actie met de tweede Toyota. Hij is echter 0,7 seconde trager dan da Matta. Rijden ze op een verschillende strategie? De race morgen zal het uitwijzen.

Massa komt in zijn Sauber op de tweede plaats na een niet geheel feilloos rondje.

Sato, die gekend staat om zijn agressieve rijstijl is de volgende die aan de beurt komt. De snelste tijd in de eerste sector. Ook in de tweede sector blijft hij de snelste. Dan spint hij echter en staat stil in de grindbak. Hij zal morgen achteraan kunnen starten.

Montoya kan na een kort oponthoud ook de baan p voor zijn snelle ronde. Met een tijd van 1�34,054� gaat hij een seconde sneller dan vanmorgen. Een tijd om rekening mee te houden!

Fisichella komt net achter zijn teamcollega Massa plaatsvatten na zijn snelle ronde.

Ralf Schumacher zet in de eerste sector de beste tijd neer. Op het einde is hij 0,181� trager dan Montoya. Het is een duel op het scherp van de snede tussen deze beide Williams coureurs.

Button rijdt een behoorlijke eerste sector. Weer is hij erg snel in de tweede sector. Hij komt net achter Montoya op de tweede plaats te staan.

Coulthard is dan aan de beurt. Goede en snelle eerste sector. Op het einde goed voor een voorlopige vierde tijd met een achterstand van 1 seconde.

Barrichello is aan de beurt. Hij heeft nog iet heel veel laten zien dit weekeinde. Maar deze ronde mag er best wezen. Op het einde de snelste tijd met een voorsprong van 0,298 seconden op Montoya.

Webber is in zijn Jaguar aan de beurt. Goede tijd in sector 1. Beste tijd zelfs in sector 2. En ook een goede tijd in sector 3. Dit alles is goed voor de voorlopig beste tijd met 1�33,715� Wie doet nog beter?

Michael Schumacher krijgt echter de mogelijkheid om direct terug te slaan en hoe! Hij gaat nog eens 0,6 seconden sneller dan Webber.

Ra�kkonen is de volgende die aan de beurt is. Hij komt tot een vijfde tijd met meer dan 1 seconden achterstand op de rode boliden van Schumi. Is hier meer benzine is het spel? Moeilijk te zeggen.

Nog een koppeltje te gaan. Trulli komt als eerste Renault coureur aan de beurt. Geen goede eerste sector. Hij verliest al bijna een halve seconde. Een achtste plaats is zijn deel op het einde van de ronde. Daarmee kan de Italiaan niet tevreden zijn.

Dan moet Alonso het maar doen voor Renault. Na 1 sector is zijn achterstand �slechts� 0183 seconden op Schumi. Na 2 sectoren is het al opgelopen tot 0,6 seconden. En dan gaat hij net als Sato van de baan. Daarmee mag ook hij achteraan starten.

Michael Schumacher behaalt hier zijn 57e pole uit zijn carri�re en is daarmee ook de grote favoriet om morgen de race te winnen. Prachtprestatie ook van mark Webber, die op de eerste rij mag starten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter