De kwalificatie bestaat voorlopig nog steeds uit twee onderdelen die naadloos bij elkaar aansluiten.

Michael Schumacher mag direct als eerste de concurrentie laten zien tot wat hij in staat is met zijn Ferrari. Hij rijdt een agressief rondje en komt tot 1�33,865�. Daarmee weet de concurrentie direct al dat het snel zal moeten gaan om de Ferrari te kloppen.

Barrichello is de volgende die aan de beurt is. Hij rijdt zijn rondje zonder risico te nemen en is op het einde 0,267� langzamer dan Michael.

Alonso zet een verbazende tijd neer van 1�33,192� liefst 0,672� sneller dan de Ferrari van Schumi. De vraag is natuurlijk met hoeveel benzine hij deze ronde gereden heeft;

Ralf Schumacher komt tot 1�34,777�. Duidelijk langzamer dan de Renault van Alonso.

Montoya rijdt blijkbaar niet volledig tot op de limiet, althans die indruk geeft hij. Zijn eindtijd is 1�34,941�.

Button is 1,3 seconden langzamer op het einde dan Alonso. Vooral in de middelste sector is de BAR erg snel.

De tweede Renault van Trulli is de volgende die in actie komt. Hij komt tot een tweede tijd met een achterstand van 0,071� op zijn teamcollega.

Coulthard kan laten zien tot wat de McLaren hier in Sepang in staat is. Een voorlopig vijfde tijd met een achterstand van meer dan 1 seconden is toch wel verontrustend.

Sato rijdt voorlopig de negende (en traagste) tijd.

Fisichella doet het behoorlijk met een voorlopige 8e plaats. Daarmee is hij zelfs sneller dan Montoya en uiteraard Sato.

Klien doet voorlopig nog slechte dan Sato. Hij heeft op het einde een achterstand van 2,4 seconden op Alonso.

Cristiano da Matta is de eerste Toyota coureur die op de baan verschijnt in de eerste kwalificatie Het Toyota team heeft iets goed te maken na het d�bacle van Australi�. Blijkbaar rijdt deze echter met veel benzine rond en komt tot een voorlopige 12e tijd.

Ook Panis rijdt blijkbaar met veel benzine rond. Zijn achterstand bedraagt op het einde van de snelle ronde iets meer dan 32 seconden.

Pantano is de volgende die aan de beurt zou moeten komen, maar de Jordan blijft in de pit staan. Daarmee zet hij dus geen tijd neer, en zal straks als eerste de baan opmoeten voor de beslissende kwalificatie.

Massa is de volgende die aan de beurt is om zijn snelle ronde te rijden. In de eerste sector is hijerg snel. Dan verliest hij wel wat terrein maar met een achterstand van 1,9 seconden doet hij het behoorlijk.

Heidfeld mag als enige met een Jordan de baan op, omdat Pantano dus niet reed. Met een achterstand van3,5 seconden staat hij op een voorlopige laatste plaats. �t Ja snel is de Jordan dit seizoen duidelijk niet.

Bruni is nu aan de beurt in de Minardi. 5,5 seconden is zijn achterstand op het einde. Een hele kloof!

Met Mark Webber krijgen we toch nog een hoogtepunt in deze eerste kwalificatie. Jaguar heeft bewezen dat de R5 wel degelijk een snelle wagen is. Webber komt tot de vierde tijd en maag straks dus tussen de grote starten.

Baumgartner is de voorlaatste die op de baan verschijnt. Voor hem is het belangrijk om zijn teamcollega Bruni te kloppen, maar daar slaagt hij weer niet in. Hij is zelfs meer dan ��n seconde langzamer dan Bruni.

Als laatste komt dan Ra�kkonen op de baan. Omdat hij in Australi� de eerste uitvaller was, staat hij in de tussenstand voor het WK op een 20e en laatste plaats. Vrij verrassend zet hij een derde tijd op de klokken en laat daarmee zien dat er nog degelijk rekening moet gehouden worden met McLaren.

Tot zover de eerste kwalificatie.

Straks volgt de allesbeslissende kwalificatie.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter