In de tweede training op het circuit van Bahrein is er al ��n en ander gebeurd. Het hoofdpunt in de oefensessie is namelijk dat Kimi Raikk�nen in de eerste sector van zijn eerste ronde uitviel met iets dat leek op een motorprobleem. Als het Mercedes-blok van de Fin het inderdaad begeven heeft, zal hij tien plaatsen moeten prijsgeven op de starting grid. De pech voor de jongeling houdt maar niet op in 2004… Teamgenoot Coulthard wist de eer van het Britse team niet te redden en staat 11de gerangschikt.

De snelste tijd bleef bij Ferrari. Deze voormiddag zette Michael Schumacher een snelste tijd neer, maar de Duitser is nu teruggevallen naar de vierde plaats. Rubens Barrichello zette dus het snelste rondje neer, hij was met zijn 1:31.450 exact 1 duizendste sneller dan Juan Pablo Montoya, die vandaag ook niet slecht bezig is. Teamgenoot Ralf Schumacher deed het ook een stuk beter dan in de eerste sessie en wist zich vijfde te plaatsen.

Anthony Davidson van BAR-Honda staat weer maar eens mooi derde te pronken op de tabellen. Zijn teamgenoten verloren enkele plaatsje: Button zette de 7de tijd neer, Sato reed de 12de beste chrono.

Christian Klien zorgde voor een andere grote verrassing. Hij heeft namelijk een vijfde tijd gereden en doet daarmee ongeveer 0.25s beter dan teamgenoot Webber.

De Renault van Jarno Trulli en ook de Sauber van Nick Heidfeld hadden te kampen met mechanische problemen. Heidfeld kon maar vijf rondjes afleggen en kon zelfs niet sneller dan 1’40″573. Trulli reed met zijn twaalf rondjes ook niet bijster snel met een 18de stelling.

De Toyota’s gingen wat sneller en wisten zich als tiende (Zonta), veertiende (Da Matta) en zestiende (Panis) te plaatsen. Minardi deed het niet goed en zeker Bas Leinders wist geen snelle rondjes te rijden. Hij is op 1,4s van teamgenoot Bruni gestrand, en werd zodoende laatste van de mensen zonder mechanische pech…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter