Het is nu 13.34u. en de tweede kwalificatiesessie is over halfweg. In de eerste sessie reden de beide Williams-wagens zeer sterk: Ralf 1 en Montoya 2. Raikkonen volgde op 3, Schumi zette ‘slechts’ een vierde tijd neer.

Voorlopig staat Rubens Barrichello er goed voor: hij staat eerst met 0.297s voorsprong op Sato en 0.326s op Button, die dus voorlopig tweede en derde zijn. Natuurlijk moeten er nog vele kleppers komen.

Vele kleppers, zoals Jarno Trulli. Hij legt de eerste sector af in 29.4s en gaat daarmee sneller dan Barrichello! In de tweede en derde sector verliest hij echter terrein en hij komt slechts achter de twee BAR-wagens op de voorlopige vierde plaats. Niet vergeten dat Trulli 10 plaatsen verder naar achter zal moeten starten door technische problemen.

Ondertussen is teamgenoot Fernando Alonso op de baan gekomen. De jonge Spanjaard is bezig aan zijn eerste sector… doet hij beter dan Trulli? Het is geen superweekend voor Renault, dat in de trainingen matig presteerde. Alonso gaat in de eerste sector 9 tienden van een seconde trager dan Barrichello en ook de in de tweede sector moet hij prijsgeven. In elke sector heeft hij een klein foutje gemaakt. In bocht 13 ging hij zelfs van de baan. Voorlopige 13de tijd voor Alonso, maar liefst 3.6 seconden trager dan Rubens!

Er moeten nu nog vijf rijders aan beurt komen, en wel in deze volgorde: Panis, M. Schumacher, Raikkonen, Montoya, R. Schumacher.
De voorlopige top-8 ziet er als volgt uit: Barrichello, Sato, Button, Trulli, Da Matta, Coulthard, Fisichella, Klien.

Michael Schumacher komt op de baan en blokkeert even de remmen in de eerste sector! En toch is hij net iets sneller dan Barrichello. Ook in de tweede sector komt hij een fractie vroeger aan, maar in de derde sector rijdt hij indrukwekkend naar de voorlopige pole: net geen 4 tienden voorsprong op teamgenoot Rubens Barrichello!

Kimi Raikkonen maakt z’n eerste rondje niet af! Hij komt op de baan en rijdt meteen weer terug de pits in. Geen poging tot snelle ronde voor de Fin. Behoort dit tot de tactiek van het team, of kent hij alweer problemen? We zullen het gauw weten.

Montoya dan maar. Snelste sectortijd in de eerste! 2 tienden van een seconde sneller dan Schumi! Kan de Colombiaan de trend van de eerste kwalificatie voortzetten? Ook in de tweede sector gaat hij sneller! Maar in de derde sector gaat het op ��n of andere manier mis: Juan Pablo verliest 6 tienden en komt zo nog achter de Ferrari’s terecht op een voorlopige derde plek.

Dus wordt het een strjd tussen de gebroeders Schumacher. Ralf rijdt in de eerste sector even snel als z’n teamgenoot. Dus twee tienden sneller dan zijn broer. Oei, 39.0 in de tweede sector levert hem 3 tienden verlies op. Het ziet er goed uit voor Michael. Vandaag zal er al helemaal niet gepraat worden over F1 tussen de twee broers… Ralf komt uiteindelijk nog achter Montoya aan, op een vierde plaats. Alweer een polepositie voor Schumacher!

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter