Jarno, wat zijn jouw gedachten over de Australische GP?
Jarno Trulli:
 Het is altijd leuk om naar de eerste race te gaan, zeker na een lange break, dat maakt dat de Australische GP speciaal is.
Natuurlijk is het een nieuwe start van een nieuw seizoen, dus zal het voor iedereen interessant zijn om te zien hoe iedereen zal presteren. De piloten komen hier vroeg aan om te wennen aan het tijdsverschil en Melbourne is ook een goede plaats om buiten te trainen.

Wat denk je van het Albert Park?
Jarno Trulli:
 Ik hou er van om hier te rijden, vooral de snelle chicanes in bochten 11 en 12. Het is een stratencircuit, met als gevolg dat het circuit vuil bij ligt, het zal interessant zijn om te zien welk effect dit gaat hebben op de nieuwe banden.
Het zal het in ieder geval de zaken moeilijker maken voor de piloten.

Wat zijn jouw verwachtingen voor dit weekend?
Jarno Trulli:
 We hebben heel wat kilometers afgelegd tijdens de wintertesten en ik voel me er klaar voor.
De wagen ziet er betrouwbaar uit en het ziet er naar uit dat we op het juiste spoor zitten.
Het hele zal hard werken en als we het geluk hebben dan kunnen we misschien punten scoren in Melbourne.

Ralf, wat is jouw indruk voor de eerste GP en de eerste race voor Toyota?
Ralf Schumacher:
 De start van het seizoen is altijd spannend omdat de teams voor het eerst kunnen zien waar ze staan. Er zijn heel wat onzekerheden, en er is altijd de vraag of je al dan niet het weekend doorkomt zonder teveel mechanische problemen.
Het feit dat ik voor Panasonic Toyota Racing mijn debuut maak, maakt het voor mij best spannend.

Wetende dat het Albert Park een stratencircuit is en daardoor er ook stoffig bijligt, wat effect zal het hebben op de nieuwe wagens en de banden volgens jou?
Ralf Schumacher:
 Wat wij tot nu toe hebben gezien in de testen is dat de opwarming van de banden nogal moeilijk is, ik ben er dan ook van overtuigd dat het interessante factor zal zijn in Melbourne. Doorgaans is het tijdens het raceweekend niet zo warm en het is een vuile omloop, dat zou kunnen resulteren in weinig grip, zeker in de eerste kwalificatie.

hoe waren jouw voorbereidingen in de winter en wat zijn de verwachtingen van het Panasonic Toyota Team dit weekend?
Ralf Schumacher:
 Hier bij Toyota hebben we hard en veel getest, ik denk dat we goed voorbereid zijn voor de eerste race. Op dit moment verwachten we een finish in de punten.
Dat is wat we voor ogen hebben, maar we moeten afwachten en zien hoe de andere teams het zullen doen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter