Kimi Ra�kk�nen
Ik kijk al helemaal uit naar het nieuwe seizoen. Iedereen binnen het team heeft zich te pletter gewerkt op het circuit en op de thuisbasis ter voorbereiding van het 2005 seizoen.
Het team is zeer gemotiveerd en iedereen is opgewonden om weer te gaan racen.

Het testwerk tijdens de winter was zeer productief, de snelheid is er en de wagen laat zich gemakkelijk rijden, maar het is nog te vroeg om te zeggen waar we op dit moment staan, wat we wel kunnen zeggen is dat het een interessant jaar zal worden.

Het komende weekend zal het de eerste keer zijn dat we gaan rijden met de nieuwe bandenregel, kwalificatieregel en motorenregel. We zullen voorzichtig moeten omspringen met de Michelins, vooral tijdens de kwalificatie en het eerste gedeelte van de race, vooral onder het remmen bijvoorbeeld, hoe meer slijtage hoe minder de grip.

Het circuit in Albert Park is nogal vloeiend met enkele snelle bochten, het laat je toe een goed ritme op te bouwen.
De twee beste mogelijkheden om in te halen zijn aan het eind van de start finish en in de linkse bocht 11.
Het circuit zelf is stoffig en geeft weinig grip dus zal de slijtage aan de banden minder zijn.

Juan Pablo Montoya
Dit jaar zal de Australische GP belangrijk zijn voor mij, vooral omdat het mijn eerste GP zal zijn voor het McLaren team.
We hebben een goede testperiode achter de rug, ik heb de wagen leren kennen, een wagen waar ik me goed in voel, en het team.

Wij hebben ons vooral gefocust op ons eigen programma en iedereen heeft ook hard gewerkt om het te vervolledigen. We hebben heel wat tijd gespendeerd aan de voorbereiding, vanwege de nieuwe regels.
Het belangrijkste waar de piloten zullen moeten opletten is hun wagen.
Dit keer zal het ook veel belangrijker zijn om de juiste balans te vinden, zoniet zal het nadelig zijn voor de bandenslijtage.

In Melbourne heb je weinig grip en dat vraagt om veel downforce.
De kwalificatie zal ook interessant zijn, daar de grid nu gevormd zal worden door de samengevoegde tijd van de eerste en tweede kwalificatie.
In Melbourne hangt er altijd een goede sfeer, de fans hier zijn altijd zo enthousiast, wat het weer allemaal leuk maakt.
Ik kan bijna niet wachten tot de rode lichten uitgaan�

Pedro de la Rosa
Het is voor mij een grote uitdaging om de McLaren Mercedes te rijden op de eerste drie vrijdagen van het seizoen. Ik ben dan ook heel blij dat ik mag rijden in een race omgeving.
Het zijn drukke momenten geweest voor mij en Alex, we hebben ons beide geconcentreerd op de lange runs, zo konden we de betrouwbaarheid testen.

Martin Whitmarsh
Australi� is weer het decor waar de teams voor het eerst hun nieuwe wagen kunnen laten rijden in competitieve omgeving. Onze pilote, Kimi en Juan hebben goed en nauw samengewerkt met Pedro en Alex en we kijken nu uit naar een spannend seizoen.

De MP 4/20 heeft zijn eerste kilometers gereden op maandag 24 januari en ondertussen heeft de MP 4/20 al 6600 kilometer achter de kiezen. We hebben ons vooral geconcentreerd op lange runs met de MP 4/20 en de MP 4/19B.
Dit alles met het oog op de nieuwe regels.

We hebben lang en productief samengewerkt met de mensen van Michelin om een band te ontwikkelen die duurzaam en toch snel is. Dit is ��n van de meest zichtbare voorbeelden van een intensieve en constructieve samenwerking van heel het team en zijn partners.

Dit jaar hebben we ook de mogelijkheid om een derde wagen in te zetten op vrijdag, dat zal ons het voordeel geven om vlugger en betere data te vergaren.
Pedro de la Rosa zal de eerste drie races voor zijn rekening nemen.

Norbert Haug
Het zijn vier extreem zware maanden geweest voor de mensen in Woking, Bixworth en Stutgart, vooral ons testteam, zij hadden 12 stressvolle weken om tot een goed resultaat te komen voor de start van het nieuwe seizoen.

Als we de testtijden in acht nemen dan zijn er vijf teams die kans maken om indruk te maken in Australi�.
Gedurende het testwerk hebben we zo een 6600 kilometer afgelegd met de nieuwe MP 4/20 en we hebben enkele succesvolle racesimulaties achter de rug. Het was dan ook positief om geen enkele motor faling te hebben, iets wat we nooit hebben meegemaakt in de aanloop van een seizoen. Ten gevolge van de nieuwe regels, wat inhoud dat een motor twee raceweekends moet meegaan. Ons voorbereidend werk was vooral gericht op betrouwbaarheid en snelheid.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter