Jos Verstappen raakte vorige week op dramatische wijze zijn toekomst in de Formule 1 kwijt. Gedoe over een extra reclamesticker op de Jordan zou de druppel zijn geweest die de emmer deed overlopen. Een terugblik.

Er is alweer voorzichtig contact geweest tussen Jos Verstappen en zijn voormalig sponsor Michel Perridon. De Limburger kreeg eventjes de wind van voren van de Rotterdamse zakenman. In het blad Race Report wordt Perridon naar eigen zeggen ‘afgezeken’. Het autosportblad – dat een exclusief contract heeft met Verstappen – schuift de schuld voor de breuk met Jordan in de schuld van de eigenaar van Trust.

“Mooi is dat, heb ik tegen Jos gezegd, dat ik zo word bedankt voor de moeite. Iemand de schuld geven die bereid is geweest miljoenen te investeren in zijn loopbaan, dat lijkt me niet correct. Jos zegt van niks te weten, dat hij niets met de inhoud te maken heeft gehad. Hij zou meteen een bericht op zijn website zetten waarin hij afstand neemt van de inhoud. Ik zal het wel zien’‘, zegt Perridon gelaten. Hij wil nog ��n keer zijn verhaal doen. Daarna wil hij overgaan tot de orde van de dag.

De afgelopen twee maanden zijn hem naar eigen zeggen niet in de koude kleren gaan zitten. “Ik loop met een bal in mijn maag’‘, bekent hij.

Het mislukken van de overeenkomst met Jordan heeft zijn leven de afgelopen weken te zeer beheerst. Samen met Raymond Vermeulen, de behendige persoonlijk manager van Verstappen, bereikte hij een principe akkoord over een contract voor een jaar. Trust en Muermans zouden voor circa 7 miljoen dollar gaan sponsoren, Verstappen zou eerste rijder worden bij het team van Eddie Jordan.

“We waren er uit, totdat Huub Rothengatter zich ermee ging bemoeien. Wat wij in twee maanden voor elkaar hebben gekregen, brak hij in twee weken weer af. En vergeet niet dat Raymond Vermeulen namens Jos overal bij heeft gezeten, h�. Jos heeft overal van af geweten’‘, stelt de Rotterdammer.

Hij gaat terug naar vorige week, toen de overeenkomst bijna beklonken leek. Verstappen had zijn persoonlijke eisen omlaag gebracht, van circa 3 naar een kleine 2 miljoen dollar. De bedragen worden niet bevestigd, maar ook niet tegengesproken. Afgelopen weekeinde zou Verstappen worden gekeurd, er zou een stoeltje worden gemaakt en deze week had de Limburger op Imola voor het eerst moeten testen in de EJ 14.

Op dinsdag 10 februari besluit Perridon nota bene het sponsorbedrag nog iets te verhogen, opdat Jordan het gat in het aangeboden en gevraagde salaris kan dichten.

Donderdagmiddag 12 februari komt er echter een kink in de kabel. Manager Huub Rothengatter claimt volgens Perridon een extra reclame uiting op de Jordan. Een persoonlijke sponsor wil ook op de Jordan prijken. Het bedrag, naar verluidt een miljoen dollar, valt toe aan Verstappen, die daarmee via een omweg zijn salaris weer zou opschroeven tot 3 miljoen dollar.

Perridon: “En wat het ergste is: dat plekje op de auto ging ten koste van de reclame-uitingen voor mij en Muermans. Ik pas dus een deel van Jos’ salaris bij, verhoog het sponsorbudget en moet vervolgens een deel van mijn reclamecentimeters inleveren. Dan zeg ik: Huub en dus ook Jos hebben overvraagd.’‘

Perridon overlegt vrijdagmorgen 13 februari met zijn directeur Dick Man in ‘t Veld, waarna vervolgens wordt besloten alle onderhandelingen te staken en Jordan af te zeggen.

Dat de onderhandelingen geen schoonheidsprijs verdienen, weet Perridon ook wel. Ook Eddie Jordan heeft daarin een aandeel gehad. De Ier wilde Verstappen eigenlijk helemaal niet hebben. Perridon: “Jos is niet te oud, maar niet interessant meer voor de betere teams met geld. Eddie wil liever een jongere coureur, die hij kan opleiden en vervolgens voor veel geld kwijt kan aan andere teams.’‘ Ook de beroerde relatie tussen Rothengatter en Jordan was volgens hem van invloed. “En Jordan kent Jos: als Heidfeld een paar keer sneller is – en Nick is snel – dan begint Jos te klagen over de auto. Bovendien vond hij Jos te zwaar. Afslanken jongen, heb ik Jos een paar keer per sms gewaarschuwd.’‘

De kans op een terugkeer van Verstappen is klein. “Maar je weet het nooit in de Formule 1. Als er een rijderspositie vrijkomt, valt er met mij te praten, nog steeds. Ik geloof in Jos, daarom wilde ik hem laten bewijzen dat hij thuishoort in de Formule 1. Maar ik steun hem alleen nog op mijn voorwaarden. Met Rothengatter doe ik geen zaken meer.’‘

Bron: AD

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter