Ralf Schumacher is de eerste rijder die een berisping gekregen heeft van de FIA na het incident in de tweede bocht met Sato. De stewards oordeelden dat Ralf Schumacher schuld trof voor deze aanraking, omdat hij plots de deur dicht deed en geen ruimte liet voor Sato. Hierbij geven de stewards Sato gelijk in zijn uitspraken die we al in een eerder bericht vermeldden.

De berisping is een nieuwe straf die dit seizoen ingevoerd is. Het is een soort waarschuwing, of voor de voetbalfans een gele kaart, die de FIA een rijder kan geven na een incident. Als een rijder drie van deze berispingen verzamelt, zal hij een race niet mogen deelnemen. Ralf zal de komende races dus moeten opletten dat hij geen nieuwe berispingen krijgt of hij zal zijn helm een race aan de haak kunnen slaan.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter