Jeff Gordon, viermalig NASCAR kampioen, zal niet testen bij Williams. Hij hoopt wel de GP van Spanje bij te wonen. Vorige week stuurden verschillende internetsites het bericht de wereld in dat Gordon zou deelnemen aan een vierdaagse testsessie bij het wit blauwe team.

“Ik weet ook niet hoe het begon. Ik heb enkel gevraagd of ik de race in Barcelona kon bijwonen. Dat werd duidelijk verkeerd ge�nterpreteerd. Ik heb vorig jaar al eens voor hen getest.”

Aldus een verbaasde Gordon.

Vorig jaar wisselden Juan Pablo Montoya en Jeff Gordon een dag van wagen tijdens de USGP. Hoewel hij naar eigen zeggen onder indruk was van de ervaring, ligt zijn toekomst in de Nextel Cup. Ook een eenmalige deelname op een weekend dat er geen NASCAR race gereden wordt zit er niet in.

“Het is niet mogelijk. De manier waarop de teams zijn georganiseerd, en als je ziet hoeveel werk er in de wagens zit, maken het vrijwel onmogelijk om een eenmalige race te doen. Het is het niet waard. Ik hou van de wagens, maar het is zo verschillend van wat ik nu doe. Het is niet alsof ik erin kan springen en kan rijden. Het is een gigantische verbintenis.”

Het zou geweldig zijn mocht Gordon de F1 promoten in de VS. Daarom dat Williams hem ook uitnodigde om de GP van Maleisi� te komen bekijken. Maar er is meer geld beschikbaar voor Gordon in de NASCAR dan in de F1�

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter