Dat het nieuwe kwalificatiesysteem niet in goede aarde valt bij iedereen kon je overal al lezen, maar het ziet er nu naar uit dat daar niet vlug verandering in zal komen.
Een woordvoerder van de FIA zei tijdens een interview met de BBC dat het ten vroegste vanaf Europa zou kunnen zijn dat er nieuwe vorm van kwalificatie kan komen, maar het zou ook evengoed kunnen zijn dat we een heel seizoen opgeschept zitten met dit soort van kwalificatie.

FIA woordvoerder:

“De veranderingen in 2003 werden ook niet warm onthaald, maar het seizoen 2003 werd wel ��n van de beste. Voor alle duidelijkheid, dit was iets waar de teams gesprekken over hadden en toen kwamen ze bij ons met het idee.

Het zou niet gepast zijn om nu al in te grijpen, we zullen eerst een paar races wachten om te zien hoe het verloopt.
Eens we het bekeken hebben en er problemen zijn voor de aandeelhouders in de F1 en de fans, dan pas zullen we het herbekijken.”

Wie de commentaren van de tegenstanders er nog eens wil op na lezen moet de volgende link maar eens aanklikken.
http://www.f1pits.net/f1nieuws.php?id=P3501_0_1_0

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter