Al vele jaren is de Dakar een vaste waarde in de januarimaand, zo ook de reportages op KanaalTwee en de verslaggeving in de avondeditie van het VTM nieuws. Helaas zal VTM dit jaar de reportageploeg, onder leiding van Peter Baert niet uitsturen naar de Dakar rally, die op 31 december van start gaat in Barcelona (Spanje). Dat meldt Peter Baert op de website pitstop.tv.

Reden voor het op het laatste moment afgeblazen project is dat BV’s Koen Wauters en Jean-Marie Pfaff niet deelnemen. Koen Wauters was de afgelopen jaren steeds de leidraad doorheen de Dakar reportages bij VTM en KanaalTwee.

Volgens Baert kon Gella Vandecaveye (die dit jaar voor het eerst deelneemt, red.) de nieuwe spilfiguur in de uitzendingen worden.

Peter Baert:

” Het was een bitterkoude douche, toen ik de verrassende beslissing te horen kreeg. We waren al volop bezig met de voorbereiding voor een nieuwe reeks reportages op Kanaaltwee en ook dagelijkse verslaggeving in het VTM-nieuws. Allemaal zeer verrassend, omdat men toch al van in het voorjaar wist dat Wauters en Pfaff niet zouden deelnemen. Nochtans is de afgelopen jaren bewezen dat ook de andere deelnemers voor interessante verhaallijnen kunnen zorgen. Bovendien komt Gella Vandecaveye dit jaar voor het eerst aan de start. Vandecaveye is toch een van onze grootste sportvrouwen van de afgelopen 10 jaar. Zij had de rode draad kunnen overnemen van Koen Wauters in onze Dakar-soap op Kanaaltwee. Het is geen leuke beslissing, maar ik moet ze aanvaarden. “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter