koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Frédéric Vasseur nieuwe teambaas Sauber F1 Team

Het Sauber F1 Team heeft bekend gemaakt dat het Frédéric Vasseur heeft aangesteld als nieuwe teambaas. Vasseur neemt daarbij de plek in van de inmiddels vertrokken Monisha Kaltenborn.

Frédéric Vasseur is inmiddels een bekende naam in de autosport. De Fransman is één van de mensen achter ART GP, dat onder andere in de Formule 2/GP2 en GP3 zeer succesvol is. Vorig jaar nog was Vasseur teambaas bij Renault Sport F1, maar aan het eind van het seizoen moest hij deze functie naast zich neer leggen dankzij meningsverschillen met Managing Director Cyril Abiteboul.

Naast de functie van teambaas heeft Sauber Vasseur tevens aangesteld als Managing Director en CEO van Sauber Motorsport AG. Ik ben erg trots dat ik met bij Sauber Motorsport AG mag voegen, en wil de aandeelhouders bedanken voor het vertrouwen. Ik ben ervan overtuigd dat we samen ambitieuze doelen kunnen bereiken. Ik kan niet wachten om te gaan werken met de coureurs, engineers en de rest van de staff. Ik zie er naar uit om bij te dragen aan de volgende belangrijke fase van de evolutie van het team. Reageerde Vasseur in het persbericht dat Sauber uitgaf.

Sauber kent tot op heden een moeilijk seizoen 2017. De blauwe bolides zijn geregeld achteraan het veld te vinden. Tot op heden scoorde het team slechts vijf punten dankzij Pascal Wehrlein. De Duitser finishte in Spanje als achtste, en in Azerbeidzjan als tiende. Marcus Ericsson wist nog geen punten te scoren. Daarmee heeft alleen McLaren minder punten in de stand om het constructeurskampioenschap.Alles weten over Formule 1 in 2018?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.