Bij Renault kan je maar een woord gebruiken om de kwalificaties te beschrijven: teleurstellend. Enkel Jarno Trulli mag tevreden zijn over zijn rondje, hij bleef redelijk dicht in de buurt van Michael Schumacher en kan morgen van op een zevende plek starten.

“Ik verwacht een moeilijke race morgen. Het gripniveau gaat al het hele weekend omhoog en het kan zijn dat het morgen tijdens de race ingrijpend veranderd. De balans is goed en ik hoop om morgen wat punten te sprokkelen.”

Fernando Alonso miste de APEX van de eerste bocht door een onbekend remprobleem. Ondanks een prima tweede sector had hij nog steeds een achterstand van bijna 1 seconde. Toen hij dan ook nog te snel bocht 14 in dook was de ronde helemaal verpest. De jonge Spanjaard start van op de zeventiende positie.

“Ik had eerder vandaag al grote problemen met de remmen. We hebben aan de wagen niets veranderd, maar telkens ik zwaar moest remmen liepen mijn voorwielen vast. We kunnen nog steeds punten scoren, kijk maar naar Maleisi�, maar het zal niet zo makkelijk zijn vanuit die positie…”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter