koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
FIA pakt brandstofverbruik aan

Met ingang van komend seizoen zijn de regels omtrent het brandstofverbruik versoepeld, maar nu al circuleren er geruchten over mogelijk illegale ‘foefjes’ door de Formule 1-teams.

De internationale autosportbond, FIA, reageerde meteen met maatregelen.

Voortaan moeten de teams minimaal twee uur voor de race aangeven met hoeveel kilogrammen brandstof ze willen beginnen aan een Grand Prix.

Dit met inbegrip van de opwarmronde en het stuk van de pitstraat naar de grid. Vervolgens moet deze hoeveelheid een uur voor de race in de tank van de auto zitten.

Tevens wil de autosportbond af van de mogelijkheid om het spul gekoeld te tanken. Immers is dan de dichtheid anders en kan er zo veel meer worden meegenomen, dan naar de letter van het reglement is bedoeld.

Hoe wil de FIA dit controleren?

Door te wegen, wegen en nog eens wegen. Dat wordt dan gedaan door de auto te wegen met een speciale set ‘travel wheels’ waarvan het precieze gewicht bekend is.

Daarna moet alles uit de auto gepompt worden met de brandstofpomp van de auto om ervoor te zorgen dat de tank echt leeg is.

Daar zal de FIA extra op toezien.

Dan wordt de auto wederom gewogen en wordt het verschil met de andere weging berekend.

Ten slotte wordt de brandstof weer in de auto gegoten, wordt hij weer gewogen en wordt de tank verzegeld, zodat er niet meer met de hoeveelheid benzine in de tank gerommeld kan worden.

U ziet het. De Fédération Internationale de l’Automobile doet het weer op een simpele manier (dus niet, voor wie mijn sarcasme niet begreep - FR).

Teams hebben al aangegeven niet heel blij te zijn met deze tijd verspillende methode.

Vaak is er in de twee uur voor de race een planning opgezet, waarin elke minuut maximaal moet worden benut. Als de FIA dan ineens beslist om een test af te nemen, dan wordt dat allemaal in de war geschopt.

Los daarvan heeft men bij de FIA niet nagedacht over het feit dat je niet zomaar de brandstoftank van een Formule 1-auto kunt leegpompen.Alles weten over Formule 1 in 2019?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.