Michael Schumacher sloot de eerste trainingen als de snelste man af, dicht gevolgd door zijn teamgenoot Rubens Barrichello. In hun Ferrari’s bleven ze de andere teams met meer dan ��n seconde voor.

Schumacher:

“Ik ben vooral blij met de prestaties van de wagen vandaag maar het is nog te vroeg om nu al conclusies te trekken. Ik ben er lang niet zeker van dat dit de echte verhoudingen tussen de teams zijn.”

“Vandaag hebben we vooral gewerkt aan de afstelling van de wagen. Ik ben wel drie keer van de piste gegaan door de harde onvoorspelbare wind hier. Op zo’n momenten is het moeilijk om je rempunten goed in te schatten. Gelukkig was er geen echte grote schade aan de wagen.”

Teamgenoot Rubens Barrichello over zijn eerste dag:

“De wagen heeft een enorm potenti�el, we kunnen er zeker meer uit halen dit weekend. De tijden van vandaag zeggen natuurlijk weinig maar voor ons was het een goede dag.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter