koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Ferrari: Binotto vervangt Arrivabene

Een lelijke start van het nieuwe jaar voor Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene.

De Italiaan wordt per direct vervangen door technisch directeur Mattia Binotto. Dat meldt onder meer de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport vandaag.

Ook Motorsport.com meldt op basis van bronnen dat de vervanging snel plaats gaat vinden.

Het seizoen 2018 begon goed voor Ferrari met meerdere overwinningen. Toch werd het grote doel, het winnen van het wereldkampioenschap, niet gehaald.

De Italianen verloren de strijd qua technologische ontwikkelingen en zagen de Duitsers langzaam uit zich verdwijnen.

Lewis Hamilton won de vijfde wereldtitel op rij voor Mercedes, terwijl Sebastian Vettel als tweede eindigde in het WK-klassement. In 2007 leverde Ferrari voor het laatst een wereldkampioen bij de rijders af.

Die wereldkampioen was Kimi Räikkönen, die nu overstapt naar Sauber. Tegelijkertijd mag de jonge belofte Leclerc zijn geluk beproeven voor het oudste team op de F1-grid.

Maar de verandering stopte dus niet op het gebied van de rijders.

In de paddock ging het gerucht rond dat de in Zwitserland geboren Binotto gefrustreerd raakte door uitspraken van Maurizio Arrivabene over de auto.

Dankzij de inspanningen van technisch directeur Mattia Binotto vond het team weer de weg omhoog, maar dat leverde nog geen wereldtitel op.

Vooral operationeel en strategisch ging er in 2018 veel mis bij de ‘Scuderia’, waardoor de snelheid van de door het team van Binotto ontwikkelde auto vaak niet werd benut.

Integendeel, Arrivabene wees naar de auto als oorzaak van de tegenvallende resultaten. Maar de ‘decision makers’ bij Ferrari gingen er niet in mee. 

Het is nog onbekend wie de eventuele opvolger wordt van Binotto als technisch directeur.Alles weten over Formule 1 in 2019?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.