Luca di Montezemolo ziet Fernando Alonso als een mogelijke opvolger van Michael Shumacher. Maar hij voegde er wel aan toe dat het kannetje van Schumacher nog altijd niet leeg is.
Het Italiaanse team vreest voor een vacu�meffect wanneer Schumi z’n helm aan de kapstok hangt, maar dat wil niet zeggen dat ze beginnen panikeren.

“We kunnen onze tijd nemen om een waardig opvolger te vinden. We moeten ons niet haasten. Ferrari wil geen rijder met weinig of zonder ervaring, maar Alonso heeft potentieel en is zeker een kandidaat.”

Zei di Montezemolo.

Net als Schumacher behaalde Alonso in zijn tweede F1 seizoen al meteen een overwinning. En dat spreekt di Montezemolo aan.

“Hij is net als Michael bij Benetton, een groot talent dat nog wat tijd nodig heeft.”

De laatste tijd gaan er allerlei geruchten rond over de toekomst van Schumacher. Ze vari�ren van “dit is het laatste seizoen” tot “hij blijft nog langer”. Toch zet Ferrari geen druk op de man die hen de voorbije 5 jaar wereldkampioen maakte.

 

“Als hij toch stopt, dan is dat bij Ferrari.”

Ferrari gaat alvast dit weekend op zoek naar een zesde, en Michael Schumacher naar een vijfde opeenvolgende titel.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter