Het circuit van Shanghai is nog in aanbouwFerrari wil een wagen laten rijden op het gloednieuwe circuit van Shanghai. Gisteren reageerde Jean Todt woedend op het feit dat Williams al een wagen kon laten rijden op het circuit van Bahrein.

Volgens Autosport heeft Ferrari aan Bernie Ecclestone gevraagd of het circuit van Shanghai een demonstratie wil houden.

McLaren werd al eens uitgenodigd om een demonstratie te geven op het circuit, maar de onderdelen van het team geraakten niet voorbij de douane. (Dat wordt nog leuk in september)

Ondertussen heeft Patrick Head al gezegd dat Williams niet al te veel voordeel heeft gehaald uit de demonstratierit in Bahrein. Ze zouden nu vooral wat weten over de versnellingen en de bochtensnelheid. Een voordeel dat volgens Head al na de eerste oefensessie verdwenen zal zijn.

Head zei wel dat Williams nu een idee heeft over het gripniveau van het circuit, dat zou ondanks het zand toch nog redelijk te doen zijn.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter