De weinige toeschouwers in Bahrein zagen Ferrari weer een huzarenstukje afleveren. Voor de derde keer op rij staat ze op pole, voor de tweede keer op drie races is de eerste rij compleet rood.

Ondanks enkele kleine fouten had Michael Schumacher genoeg overschot om de pole te kunnen pakken.

“Ik ben blij dat ik op pole sta, maar ik had een ver van perfecte lap. Ik reed op de limiet en ging er af en toe over. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat dit circuit zo technisch en veeleisend is. Iedereen is daar even blij mee, we zijn hier niet om een gemakkelijk leven te leiden! Morgen wordt het een moeilijke race, vooral door de technische veeleisendheid van de baan en omdat het zeer glad is naast de ideale lijn. Ik hoop dat we de fans een mooie show kunnen aanbieden.”

Rubens Barrichello had een tijdje de voorlopige pole te pakken, maar Michael Schumacher was in geen enkele sector trager dan zijn Braziliaanse teammaat.

“Mijn kwalificatieronde was redelijk. Tijdens de eerste sessie had ik last van mijn remmen, maar tijdens de tweede ging het al veel beter. Ik reed een vrij conservatieve ronde, en er was een klein verschil in baantemperatuur. Maar ik denk niet dat dat zoveel verschil betekende. Ik ben er van overtuigd dat ik een goed pakket heb voor de race.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter