Het Ferrari team moet 10.000 dollar betalen na het race-incidentje in de pits tussen Rubens Barrichello en Jarno Trulli. Tijdens Barrichello�s tweede pitstop liet het Italiaanse team de Braziliaan vetrekken op het moment dat de Renault van Trulli de Ferrari-garage passeerde. Beide rijders kwamen bijna met elkaar in contact en reden even zij aan zij door de pitlane. De stewards oordeelden dat het niet veilig was om Barrichello te laten vertrekken op het moment dat Trulli voorbij kwam gereden en legden een geldboete op aan de Scuderia Ferrari.

Na de race zat Trulli blijkbaar niet in met het incidentje, maar Barrichello was er toch niet helmaal gerust in en vreesde dat er een sanctie boven zijn hoofd zou hangen.

“Het probleem is dat het wegdek van de pits minder grip biedt dan het asfalt. Ik wou rustig van dit wegdek afrijden omdat ik weinig grip had,” lichtte de Braziliaan toe. “Ik vond nog steeds geen grip, toen ik Jarno zag komen en ik remde om een aanraking te vermijden. Het was helemaal niet mijn bedoeling om Jarno te blokkeren.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter