Renault doet het al zeer goed dit seizoen. Daarom wil hij deze lijn ook verderzetten in Monte Carlo, waar serieuze verbouwing hebben plaatsgevonden. “Onze prestaties totnogtoe waren uitstekend voor het team – onze derde en vierde plaats in Barcelona hebben ons zelfs een kloofje tegenover BAR opgeleverd, wat extreem positief is.”

Goede dingen heeft Renault dus al laten zien, maar Fernando is niet helemaal tevreden:

“Maar ik was teleurgesteld dat ik het podium niet kon beklimmen in de race, maar ik zette wel een derde snelste ronde neer, slechts ��n tiende trager dan Michael, wat wel wil zeggen dat we een goed prestatieniveau hebben met de wagen.”

To the point nu dan maar? Uiteraard had de jonge Spanjaard ook wat commentaar over Monaco zelf:

“Om die race-prestaties consistent te gebruiken, moeten we hard aan onze kwalificatie werken en zeker op Monaco waar het zo moeilijk inhalen is – als we achter trage wagens vast komen te zitten, is het veel moeilijker om plaatsen te winnen dan op andere circuits.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter