Ferrari zal in 2005 aan de start komen met de oude F2004 wagen. De F2005 zal zijn racedebuut maken de 3e, 4e, of 5e, race van het seizoen. Tegen de GP van San Marino, de 5e race op de voorlopige kalender, zal de F2005 dus zeker ten tonele verschijnen. Dit trucje haalde Ferrari al eerder uit. De bedoeling is om de F2005 nog verder te perfectioneren zodat hij vanaf zijn eerste race zeer competitief en betrouwbaar voor de dag komt.

“De nieuwe wagen zal klaar zijn tegen eind februari,” vertelde hoofdontwerper Rory Byrne de Gazzetta dello Sport“We kunnen hem in feite al inzetten tijdens de eerste race in 2005, maar we hebben niet zo�n haast. We willen dieper graven in de ontwikkeling en het ontwerp zodat de wagen zo goed als perfect is wanneer hij z�n debuut maakt.”

De F2004 waarmee Ferrari de seizoensstart zal aanvangen zal natuurlijk wel enkele evoluties ondergaan, zodat de wagen competitief blijft in vergelijking met de nieuwe raspaarden van de andere teams. Ook zal de F2004 enkele evoluties moeten ondergaan om complementair te zijn met de regels voor 2005.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter