Renault trekt naar de eerste reeks Europese races met 22 punten, gelijk verdeeld over beide rijders. Jarno Trulli reed een mooie race en eindigde als vierde. Fernando Alonso werkte zich op van de zestiende plek naar een zesde.

Toch is Jarno Trulli teleurgesteld dat hij een podium onder zijn neus zag voorbijgaan. Hij had last van veel verkeer telkens hij de pits uitkwam en verloor daar de seconden die hem op het podium moesten helpen.

“Ik ben zeer blij met dit resultaat, maar toch is het onvolledig. We waren in staat om op het podium te geraken. De auto was perfect, maar na mijn laatste pitstop had ik minder grip waardoor het rijden moeilijker werd. Door het verkeer tijdens elke outlap kon Jenson me voorbij gaan.”

Fernando Alonso’s race zat boordevol actie, eerst werd hij door een Jaguar bij de start gesandwichd met de muur, en later tijdens de eerste lap beschadigde hij zijn neus. Nadat hij dertig seconden achter het peloton terug op de baan kwam werkte hij zich op naar een zesde plek. De Spanjaard, die de tweede snelste raceronde neerzette, werd enkel tegen gehouden door Takuma Sato.

“Ik heb vandaag het maximum uit de wagen gehaald. Ik was verbaasd over hoe sommige wagens bestuurd werden vandaag. Het begon met een Jaguar die me bijna de muur induwde, en daarna waren verschillende wagens zeer moeilijk in te halen. Eigenlijk begon mijn race een halve minuut achter de rest.”

Renault zal enkele nieuwe onderdelen introduceren in San Marino, ze hopen daardoor regelmatig op het podium te staan. Voorlopig staat het “kleine” Renault tweedes in het kampioenschap voor mastodonten Williams en McLaren…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter