De verwachtingen voor de eerste nieuwe GP van dit jaar werden al een tijdje opgebouwd, en vandaag was het dan de eerste dag die ons nog maar een kleine blik kon geven op Bahrein.

De start/finish rechte lijnHet zand rondom het circuit wordt gezien als een potentieel probleem, en gisteren was er inderdaad nog veel zand op het circuit. Ook de Formule BMW sessie van deze morgen ondervond ook nog wat last van de woestijn, maar volgens Jenson Button maakt het niet te veel uit.

“Ik ben deze morgen het circuit afgegaan. Wat is er veel verandert sinds mijn bezoek in oktober. Toen was het nog slechts een grote bouwwerf. Het is vuil, maar het is net hetzelfde, misschien zelfs nog beter dan in Brazili� of Hongarije.”

 

“We hebben enkel een probleem met een zuidelijke wind,” Zei Philippe Gurdjian, die sinds 11 januari ter plaatse is om alles te inspecteren. “We krijgen dit weekend een noordelijke wind, dus alles moet goed verlopen.”

Button is net als vele anderen onder de indruk van het nieuwe circuit.

“Het is waarschijnlijk een van de beste circuits in jaren. Er zijn enkele goede hogesnelheidsbochten, en zelfs de tragere bochten zijn niet zo traag. Er zijn ook veel inhaalmogelijkheden, tot 4 of 5 per ronde.”

 

“Het is super,” zei Bernie Ecclestone. “Het Bahrein International Circuit zal een van de beste ter wereld worden. De standaard ligt hier zo hoog, ze hebben gewoon een nieuw minimum gemaakt. Ik ben onder de indruk. Het zal een geweldig evenement worden.”

Ferrari is vrij zelfzeker, ook al is de F2004 vrijwel onveranderd. De volgende stap voorwaarts wordt pas in Imola voorgesteld. Bridgestone bracht 4 bandenspecificaties mee, volgens de Japanners geeft de baan vrij veel grip maar wachten ze toch op de feedback over hoe de baan reageert op de zuigkracht van een F1 wagen. De eerste barstjes in de baan zijn ondertussen al ontdekt. Er is ook bezorgdheid over de ideale lijn. De optionele lijnen kunnen te stoffig zijn om in te halen.

Williams is er ook klaar voor, zeker na de doorbraak die ze vorige week beleefden op Paul ricard. Ze zijn niet van plan om Ferrari gewoon te laten doen, en ook Michelin draagt zijn steentje bij.

BAR heeft een nieuwe achterophanging bij en heeft z’n wagen ook a�rodynamisch wat verbeterd. Jaguar is er van overtuigd dat de startproblemen van Maleisi� opgelost zijn. Renault is er minder gerust in, hun minder krachtige motor zou wel eens afgetroefd kunnen worden door BMW en Mercedes.

De nieuwe windtunnel heeft Sauber geen windeieren gelegd, en ze rijden in Bahrein met een nieuwe achtervleugel.

Bahrein zal de remmen, versnellingsbakken en motoren tot het uiterste drijven. Alle teams moeten hun nood aan kennis van het nieuwe circuit afwegen met het uithoudingsvermogen van de motor. Hier hebben de kleinere teams, die ‘s vrijdags een derde wagen mogen inzeten, een kleiner voordeel. Vele teams hebben echter al een uitgebreide computersimulatie laten lopen, dus is de handicap voor hen al veel kleiner.

Ferrari boven vandaag, hoewel Juan Pablo Montoya zichzelf nestelde op nog geen fractie van een seconde van Rubens Barrichello. We gaan een zeer interessant weekend te gemoed!

 

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter