Het is niet echt een goed weekend geweest voor Minardi. Na de hele politieke heisa kwam er nog het sportieve, en vanuit die hoek valt evenmin goed nieuws op te tekenen voor het kleine F1 team. Patrick Friesacher reed zijn race dan wel uit, toch had hij vier ronden achterstand op Giancarlo Fisichella. Christian Albers kon de race niet uitrijden en was dit jaar de eerste rijder die zijn wagen aan de kant moest zetten.

Patrick Friesacher is ondanks zijn laatste plek toch tevreden over zijn eerste F1 Grand Prix.
“Het was een moeilijke race, en ik ben blij dat ik mijn eerste Grand Prix heb uitgereden. Zeker omdat we de wagen nog nooit hebben getest met deze specificatie. Ik kreeg elke ronde meer vertrouwen, ondanks het feit dat de wagen niet reageerde zoals ik graag had. Ik wil de jongens bedanken die geweldig werk hebben geleverd door de wagen aan te passen aan de nieuwe regels en zo me hebben geholpen om de eerste F1 race uit te rijden.”

Christian Albers stopte na zijn eerste pitstop, door een technisch mankement had het weinig zin om nog verder te rijden.
“Ik verloor de tweede versnelling tijdens de formatieronde. Daardoor had ik een probleem bij de start omdat ik van eerste naar derde moest schakelen. en omdat er verschillende bochten hier in tweede moeten worden genomen verloor ik daar ook steeds tijd. Ik was blij dat ik bij Patrick kon blijven, zelfs al had ik dat probleem. Toen verloor ik ook nog de eerste versnelling. Ik wist dat toen ik binnenkwam voor mijn pitstop er weinig kans was dat ik terug zou vertrekken. In ieder geval hopen we op meer geluk in Maleisi�.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter