Het is Ricardo Zonta die als eerste een snelle tijd neerzet met de Toyota. Wirdheim, Glock, Leinders en Bruni volgen al snel en zetten ook een tijd neer. Juan Pablo Montoya en Kimi Raikkonen rijden een eerste rondje en komen onmiddellijk de pits terug binnengereden. Na 20 minuten is het Wirdheim die de snelste tijd op zijn naam heeft staan. Een 1:26.608.

Ook Davidson komt buiten, de eerste BAR-Honda heeft dus ook een tijd neergezet. Het is nog volop wachten op de anderen. Wat opvalt aan de Minardi’s zijn de Braziliaanse vlaggen op de sidepods, ter nagedachtenis van Ayrton Senna. Glock spint met zijn Jordan. Ook Sato en Button komen de baan opgereden.

Rubens Barrichello is ook al onderweg en zet logischerwijs de snelste tijd neer. Een 1:24.547 seconden maar verpulvert onmiddellijk zijn eigen tijd met een 1:22.680. Ricardo Zonta staat momenteel tweede met een tijd van 1:25.203, een immens verschil! Baumgartner is ook al de baan opgekomen en staat voorlaatste. Bas doet nog slechter…

Michael Schumacher zet de snelste tijd neer, een 1:21.522 en is meteen de enige die onder de 1:22 duikt. Ralf Schumacher en Montoya staan op een derde en vierde plaats op meer dan 1 seconde.  Fernando Alonso staat momenteel vijfde. McLaren moet nog een snelle tijd neerzetten…

Trulli doet net iets beter en neemt de 5de plaats af van teamgenoot Alonso. Plaats 5 en 6 voor Renault en plaats 7 en 8 voor de Toyota’s van Zonta en Panis. Da Matta staat momenteel elfde. Bas Leinders verbeterde zijn tijd en laat Baumgartner nu achter zich! Hij staat op bijna 8 seconden van Michael Schumacher! Nog 20 minuten te gaan.

Barrichello verbetert zijn tijd en duikt ook onder de 1:22 met een tijd van 1:21.795 seconden. Nog steeds geen McLaren te zien. Zijn ze bang om hun motoren erdoor te jagen?? Barrichello naar P1 met een tijd van 1:21.443! Niet voor lang want Michael is zeer snel onderweg!! Een 1:20.084 (!!) voor Michael. Hoeft er nog gezegd te worden dat de wagens snel zijn?

Coulthard zet een tijd neer, voorlopig staat hij negende. Kimi moet nog buitenkomen. Baumgartner neemt de voorlaatste plaats van Bas Leinders terug in. Mark Webber staat momenteel achtste met zijn Jaguar. Ricardo Zonta wipt over Webber en Coulthard en staat nu achtste. Zouden we BAR-Honda vergeten? Nee hoor! Davidson reed zonet een derde tijd met vlak achter zich de andere BAR van Jenson Button. Williams schuift op naar P5 en P6. Ook BAR-Honda zal terug van de partij zijn dit weekend!!

Kimi Raikkonen heeft nog steeds geen tijd achter zijn naam staan. Ralf Schumacher reageert en staat terug voor de BAR’s op een derde plaats met een tijd van 1:22.250 seconden. Dat is maar liefst 2 seconden trager dan de Ferrari van Michael Schumacher! Coulthard verbetert zijn tijd en schuift ��n plaatsje op naar P11. Kimi Raikkonen reed ondertussen ook al een snel rondje en staat momenteel achtste tussen de Renaults in.

Glock gaat weer van de baan maar raakt ditmaal wel de vangrail. Zowel zijn voorvleugel als achtervleugel is beschadigt. Coulthard bijft rondjes malen maar kan zijn tijd niet meer verbeteren. De Saubers van Fisichella en Massa staan op een 13de en 14de plaats. T. Sato is te vinden op een 16de plaats, niet best voor de Japanner! Christian Klien spint ook maar zonder erg. Michael Schumacher kon zijn tijd niet verbeteren. Massa doet dat wel nog maar blijft 14de.

De Ferrari’s zijn dus erg snel en staan op P1 en P2. Ralf is derde voor Davidson, Button en teamgenoot Juan Pablo die zesde is. De McLarens ontgoochelen terug met een achtste plaats voor Kimi en een elfde voor David. Bas Leinders blijft laatste in de stand. Op naar de volgende oefensessie.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter