koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Eerbetoon aan Niki Lauda op F1.com

Vandaag (20 mei) is het precies één jaar geleden dat Formule 1 legende Niki Lauda overleed. De Oostenrijker heeft een grote stempel op de Formule 1 gedrukt en zijn nalatenschap is nog elke dag merkbaar in de sport. Op social media wordt Lauda dan ook uitgebreid herdacht.

Op de officiele Formule 1 website (F1.com) wordt vandaag ook uitgebreid stilgestaan bij de sterfdag van Lauda. Zo verscheen er vandaag al diverse content omtrent het leven van de drievoudig wereldkampioen. Vanavond om acht uur zal het leven van Lauda verder gevierd worden. In het wekelijkse F1 Classic op Youtube en Facebook wordt terug gekeken naar Lauda’s laatste grootse prestaties als coureur in de Formule 1. Zo worden er uitgebreide highlights uitgezonden van de Portugese Grand Prix uit 1984, de Grand Prix waarin Lauda zijn laatste wereldtitel veiligstelde op slechts een half punt van concurrent en teamgenoot Alain Prost. Aansluitend zijn er highlights te zien van de Nederlandse Grand Prix van 1985. Lauda behaalde in (wat zou blijken) de laatste Nederlandse Grand Prix tot 2021 zijn laatste overwinning.

Niki Lauda overleed op 20 mei 2019 op zeventig jarige leeftijd. Tot vlak voor overlijden speelde hij nog een belangrijke rol in het Mercedes team, zo was hij onder andere verantwoordelijk van de overstap van Lewis Hamilton van McLaren naar Mercedes.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.