Column.

Beste Ralf,

In het licht van onze contractonderhandelingen wil ik even de resultaten van de laatste races met je doornemen.
Om te beginnen even terug naar Hongarije, vorig jaar augustus. Daar werd je nog vierde, maar je verpestte gewoon de start, die er voor zorgde dat je Alonso niet onder druk kon zetten en je de race niet won. Monza moest je helaas overslaan door de nawee�n van een ongeluk, maar gelukkig was je er weer in Amerika. Daar wist je op onnavolgbare wijze zelf de baan af te rijden en geen punten te scoren.
Misschien dat alles in je bovenkamer toen echt door elkaar is geschud, want je probeerde echt iedereen te raken tijdens de laatste race van het jaar in Japan.
Ik hoopte � en Patrick Head met mij � dat je tijdens de winter wat rust zou nemen en gemotiveerd aan het nieuwe seizoen zou beginnen. Toen we de salariseisen van jou ontvingen, hadden we al moet weten dat er in jouw bovenkamer nog steeds iets niet helemaal goed zit.
In Australi� deed je verwoede pogingen om ook Juan Pablo de race uit te rijden. Gelukkig lukte dat net niet. Na Maleisi� hoopten we echt dat je een lesje geleerd had. Mark Webber reed gewoon zijn eigen lijn en je had de mazzel dat je niet een extra pitstop hoefde te maken voor een nieuwe neus.
Nu mag je in Maleisi� natuurlijk wel een opmerking maken over het materiaal, maar doen dat maar even niet.

Wij hoopten dat in Bahrein alles wel weer goed zou zijn.
Wat schetst mijn verbazing: je rijdt niet alleen onnodig tegen Takuma Sato aan, nee je rijdt daarna ook als een slak terug naar de pits.
Alsof je bang was billenkoek te krijgen. We slaan niet, hoor.
Nadat je dus alweer een paar stommiteiten had begaan, reed je ook nog tegen Fisichella aan en tegen je eigen monteurs. Gelukkig behaalde je nog twee punten, maar je bent toch met me eens dat het beneden alle peil is.

Nu even ons nieuwe contract. Ik hoor dat je bij Toyota heel veel geld kan verdienen. Ik denk dat je daar dan maar naartoe moet gaan. Wij, Patrick en ik, zijn namelijk van mening dat bedragen � zoals ze genoemd worden in de pers � beter ge�nvesteerd kunnen worden in de auto dan in een coureur die overal tegenaan botst. Dat zul jij toch ook wel begrijpen?
Misschien moet je eens bij broer te rade gaan. Hij verdient heel veel geld, maar dat is meer een gevolg van zijn resultaten. Niet een gevolg van het hebben van de juiste achternaam.
Nu ik er nog eens over nadenk, denk ik dat we de besprekingen maar even moeten stopzetten.
Je gaf zelf al aan dat je geen haast hebt om te tekenen, dus neem ik aan dat jij hier ook geen problemen mee hebt. Des te stommer jij rijdt, des te makkelijker je het voor ons maakt met betrekking tot je salariseisen.
Ik heb nog wel een klein verzoek.
Zou je in Imola willen proberen niet tegen al die andere mensen aan te rijden die wel graag de finish willen halen? Rij dan maar gewoon een grindbak in.

Tot snel, Frank.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter