Giancarlo Fisichella rijdt volgend seizoen weer bij Renault. Drie jaar geleden, in 2001 reed hij er ook, maar toen namen de Fransen nog deel aan de races onder de naam Benetton. Renault had een jaar eerder het Italiaans-Engelse team overgekocht waardoor de naam Benetton na 16 jaar uit de Formule 1 verdween. Fisichella, trouwe man van dienst, moest eind 2001 na vier seizoenen plaats ruimen voor Jarno Trulli. Fisichella stapte over naar Jordan, om na twee seizoenen naar Sauber te gaan. Begin november keerde hij terug naar de fabriek. Een interview volgde.

Q: Giancarlo, twee weken geleden bezocht je Enstone. Hoe voelde je je?

” Het was een vrij emotionele dag toen ik hier voor de eerste keer terugkwam, maar alles verliep vlot. Ik paste mijn stoeltje en er waren helemaal geen problemen om gemakkelijk in de wagen te passen, en dan ging ik de mensen in de fabriek begroeten. Eigenlijk verliet ik die avond de fabriek met een goed gevoel voor volgend seizoen, ik kijk er echt naar uit.”

Q: Volgende week test je in Barcelona. Wat zijn je doelstellingen?

” Alle sessies die ik tussen vandaag en Kerstmis ga rijden zullen er voornamelijk rond draaien om de wagen te leren kennen. We gebruiken nog de oude wagens dus de topsnelheden zullen nog geen belang hebben. Het belangrijkste is om opnieuw gewend te geraken aan de samenwerking met het team, de banden en de wagen in het algemeen. En dat neemt behoorlijk wat tijd in beslag.”

Q: Hoe groot zal de aanpassing naar de Michelin-banden zijn?

” Ik denk dat het een van de moeilijkste dingen op het programma zal zijn. Om hun gedrag op de baan te leren kennen, het werk dat de mensen van Michelin in de fabrieken leveren en de resultaten van op de baan. Bovendien gaan we nu de nieuwe banden voor 2005 testen. Het zal vermoeiend werken worden, maar er is genoeg tijd gedurende de wintermaanden om alles zonder problemen te doorstaan.”

Q: Wat zijn je doelstellingen voor de wintertesten?

” Vanaf de dag dat het nieuwe seizoen begint wil ik in staat zijn om de nieuwe wagen zo snel mogelijk te kunnen evalueren. We hopen dat hij vanaf het begin snel zal zijn en het is belangrijk dat hij voldoende kilometers aflegt voor de eerste race. Het worden zware weken voor het hele team en ik wil mijn uiterste best doen om mij voor te bereiden.”

Dit seizoen wordt een alles of niets voor de Romein, hij droomt al jaren van een zitje aan de top en dit wordt zijn kans om te bewijzen dat hij dat zitje waard is. Iets waar weinigen aan zullen twijfelen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter