Nog anderhalve week en we kunnen weer vol spanning kijken naar onze favoriete sport, de Formule 1.
Het seizoen 2004 zou best eens verrassend kunnen zijn met de nieuwe regel betreffende de motoren, dit jaar moeten de teams het stellen met ��n motor.

De nieuwe regel bestaat erin dat de teams een heel raceweekend met dezelfde motor moeten rijden, als een team tijdens de testen of kwalificatie een motorprobleem kent dan mogen ze alsnog een nieuwe motor gebruiken, zij het wel dat dit je 10 plaatsen kost op de startgrid.
Wie tweemaal op een raceweekend een nieuwe motor gebruikt kan achteraan starten.

Deze nieuwe regel bezorgt veel teams dan ook kopzorgen.
Als we Michelin-baas Pierre Dupasquier mogen geloven zullen toppers als BMW en Ferrari de eerste races last hebben van motorproblemen.

Pierre Dupasquier:

“Met de nieuwe regels zal betrouwbaarheid de hoofdrol zijn dit seizoen.”

Ook Patrick Head van het BMW-Williams team is het hier mee eens.

Patrick Head:

“De grootste verandering voor het 2004 seizoen is de ��n motor regel, zelfs als je de wintertesten bekijkt is de impact hiervan moeilijk in te schatten.
Tot het nieuwe seizoen start weten we niet wie het best zijn huiswerk gemaakt heeft, iedereen gaat naar Melbourne met het gedacht �geen probleem�.
Maar als een motor het begeeft kunnen de teams het niet oplossen voor de Grote Prijs van Maleisi�.”

Als je de regel bekijkt kun je ook stellen dat Minardi een groot voordeel kan hebben, Minardi start bijna als laatste op de grid, voor het team van Stoddart zou het dus niet uitmaken als ze met een nieuwe motor aan de start verschijnen.

Topteams zullen ongetwijfeld overwegen om op sommige circuits met een nieuwe motor aan de start te verschijnen, het kost hen dan wel 10 plaatsen, maar het geeft meer zekerheid.
Let wel dat dit misschien overwogen zal worden op circuits waar inhalen geen probleem vormt.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter